16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSenatorul PNL, Sebastian Grapă, cere rapoarte SRi şi SIE privind Roşia Montană

Senatorul PNL, Sebastian Grapă, cere rapoarte SRi şi SIE privind Roşia Montană

Senatorul braşovean Sebastian Grapă a cerut rapoarte SRI şi SIE privind scandalul pe tema Roşia Montană. Aceste cereri au fost făcute ca urmare a scandalului mitei în cazurile Chevron, firma care va exploata gazele de şist în România, şi Roşia Montană, informează publicaţia Bună ziua Braşov.

Senatorul a solicitat Guvernului punerea la dispoziţia Parlamentului României a contractelor semnate cu Gold Corporation şi Chevron, introducerea în proiectul de revizuire a Constituţiei a unor clauze care să prevadă consultarea românilor în cazul semnării de contracte care au ca obiect cedarea de resurse, dar şi realizarea unei analize, serioase, privind exploatarea resurselor ţării prin înfiinţarea de companii naţionale, cu acţionariat public.

Mai mult, ţinând cont de suspiciunea de corupţie privind semnarea contractelor cu cele două companii atât la nivel de premier, cât şi de preşedinte al ţării, Sebastian Grapă le-a solicitat directorilor SRI şi SIE un raport privind: „sume, date, persoane… care ar fi luat mită în cazul Gold şi Chevron, aşa după cum rezultă din acuzaţiile formulate reciproc de către premier şi preşedintele României”. „În cazul în care cele două instituţii nu sunt în stare sau, din motive obscure, nu vor furniza aceste informaţii (în termen util pentru a preveni începerea exploatărilor) am motive întemeiate să constat că celor care conduc aceste două instituţii «le scapă» obiectul muncii şi singura soluţie onorabilă este demisia domniilor lor”, a subliniat senatorul braşovean.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă