20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSenat: Lista magistraţilor de la CSM, completă

Senat: Lista magistraţilor de la CSM, completă

Senatorii au completat, miercuri, lista magistraţilor de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), validându-le, prin vot, pe Mona Pivniceru (din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie), pe Alina Nicoleta Ghica (din partea Curţii de Apel Bucureşti) şi pe Florentina Gavadia, care este prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6.

Astfel, Mona Pivniceru a primit din partea senatorilor 70 de voturi pentru, două abţineri şi şase voturi împotrivă. Alina Nicoleta Ghica a fost validată cu 79 de voturi pentru şi o abţinere, iar Florentina Gavadia cu 77 de voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă.

Comisia juridică a Senatului a validat, în 30 august, lista finală a magistraţilor candidaţi care ar trebui să completeze Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, la începutul anului, numirea a trei membri a fost invalidată de Curtea Constituţională.

Comisia juridică a constat că cele trei candidate – Mona Pivniceru, Alina Nicoleta Ghica şi Florentina Gavadia ”au fost alese de către structură cu respectarea condiţiilor legii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare”.

Raportul favorabil a fost votat în unanimitate de membrii Comisiei juridice din Senat, aprobat de senatori cu 60 de voturi pentru şi trei voturi împotrivă

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă