4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialSeminarii pe tema modificărilor fiscalității

Seminarii pe tema modificărilor fiscalității

 

În contextul în care legislația prețurilor de transfer reprezintă una dintre temele importante în controalele fiscale derulate de autoritățile române, membrii echipei Deloitte România vin în sprijinul com­paniilor prin organizarea unei serii de evenimente în mai multe orașe, în perioada ianuarie-martie 2016.

În cadrul acestora, echipa Deloitte își propune să analizeze impactul cerințelor de documentare prin prisma modificărilor aduse legislației referitoare la prețuri de transfer, precum și impozitul pe profit din pers­pectiva noilor norme de aplicare ale Codului Fiscal. Delotte este lider mondial în domeniul acestor servicii. Compania multinațională are o prezență consistentă pe piața locală din Transilvania, prin intermediul unui birou regional, condus de unul dintre partenerii Deloitte România, Adriana Lobdă, potrivit ClujToday.ro.

Unde vor fi organizate ­seminariile

Seria de evenimente cu tema „Noi reglementări în domeniul Prețurilor de Transfer și Impozitului pe Profit” va debuta, săptămâna aceasta, la Oradea și Timișoara și va continua la Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Brașov și București.

„Prețurile de transfer au devenit, în ultima perioadă, una dintre temele predilecte ale autorităților fiscale din România, lucru care se observă prin numărul tot mai mare al controalelor efectuate pe prețuri de transfer practicate de către contribuabili cu părțile lor afiliate”, a spus Ciprian Gavriliu, director Servicii fiscale, departamentul Preţuri de transfer Deloitte România.

„Acest fapt se datorează, pe de o parte, modificărilor din legislația internațională, cum sunt Acțiunile BEPS (Base Erosion Profit Shifting – Erodarea Bazei Impozabile și Transferul Profiturilor) emise de Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) în 2015 și, pe de altă parte, modificării legislației fiscale autohtone, respectiv modificarea Codului Fiscal și a Codului de Procedură Fiscală, precum și emiterea normelor de aplicare a Codului Fiscal”, a adăugat Ciprian Gavriliu.

Inițiativa Deloitte România are loc și pe fondul dezbaterii publice a Ordinului ANAF privind condiţiile de solicitare şi prezentare a dosarului preţurilor de transfer.

„Dorim ca, prin această serie de seminarii, reprezentanții companiilor locale să aibă ocazia de a afla concret cum se conturează noul peisaj fiscal, dar și care vor fi oportunitățile și dificultățile pe care le vor întâmpina în activitatea lor. Urmărim un dialog activ cu participanții, de aceea îi încurajăm pe cei prezenți să adreseze întrebări și să propună diverse situații reale de business pe care să le analizăm împreună”, a spus Dan Bădin, partener coordonator Servicii fiscale și juridice al Deloitte România.  

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor atinge un record: 16,4 miliarde lei atrași de la populație prin titlurile de stat Fidelis în 2024

Cea mai recentă emisiune, derulată între 9 și 18 decembrie 2024, a generat investiții de 2,6 miliarde de lei Ministerul Finanțelor a atras de la...

Descoperire surprinzătoare despre creierul uman

Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) a dezvăluit o descoperire surprinzătoare despre creierul uman: procesăm gândurile la...

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă