21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSEIP Bistrita reface "la minut" documente pierdute

SEIP Bistrita reface „la minut” documente pierdute

TARLISUA. Locuitorii comunei bistritene Tarlisua, care si-au pierdut actele in timpul viiturilor de acum doua saptamani de pe Valea Tiblesului, vor fi fotografiati la minut chiar in localitatea de domiciliu de catre angajatii Biroului de Evidenta Informatizata a Persoanei Beclean, in vederea refacerii documentelor. Din primele estimari reiese ca fara acte au ramas cateva sute de persoane ale caror locuinte au fost afectate de ploile torentiale si de viituri.
Seful Postului de Politie Tarlisua, agentul-sef Ioan Termure, a declarat ca satenilor le vor fi refacute mai intai documentele de identitate, apoi certificatele de nastere si cele de casatorie. Autoritatile locale intentioneaza sa ia legatura si cu Serviciul de Pasapoarte pentru ca si aceasta institutie sa elibereze, in regim de urgenta, documente de calatorie pentru cei care si le-au pierdut in timpul torentului.
„Cel putin in privinta cartilor de identitate, stim ca acestea vor fi eliberate gratuit. Chiar astazi (joi Ðn.r.), am stabilit sa anuntam populatia ca intr-o zi anume, probabil peste doua saptamani, sa se adune toti cei fara acte ca sa li se faca fotografii”, a declarat sursa citata.
In ceea ce priveste actele de proprietate distruse de ape, acestea vor fi refacute cu ajutorul arhivei din Primaria Tarlisua care a scapat de torent. O situatie mai delicata se inregistreaza, insa, la dispensarul medical din sat, care a ramas fara fisele pacientilor, unitatea fiind una dintre cele mai afectate imobile din comuna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă