20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSegolene, prigonita de Sarkozy

Segolene, prigonita de Sarkozy

Cu trei luni inaintea alegerilor prezidentiale din Franta, saptamanalul satiric "Le Canard Enchainé" a publicat o dezvaluire incomoda pentru ambii candidati, chiar daca principalul vizat a fost ministrul de Interne, Nicolas Sarkozy, impotriva caruia se acumuleaza acuzatii de abuz in functie.

Candidata socialistilor, Ségolène Royale, nu iese nici ea nepatata din acest scandal, impotriva ei aparand suspiciuni de evaziune fiscala. Potrivit saptamanalului, Directia centrala a serviciilor de informatii generale ale politiei franceze (RG) a dat, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, ordinul de a se aduna "toate" datele despre "patrimoniul imobiliar" al lui Ségolène Royale si al partenerului ei, Franµois Hollande, prim-secretar al Partidului Socialist. "Formidabila coincidenta, doua luni mai tarziu" datele obtinute de serviciul de informatii generale ar fi urmat sa fie folosite "pentru o campanie" vizand compromiterea cuplului Royale-Hollande, impotriva caruia ar fi urmat sa fie formulata acuzatia de evaziune fiscala prin neplata taxelor datorate pentru unele dintre proprietatile detinute.
Directia centrala a serviciilor de informatii generale a reactionat imediat, dezmintind acuzatia inca din seara precedenta aparitiei editiei tiparite a saptamanalului "Le Canard Enchainé".
De data aceasta, "Le Canard Enchainé" nu l-a mai acuzat direct pe contracandidatul lui Ségolène Royale, ministrul de Interne Nikolas Sarkozy, ca ar fi ordonat ancheta impotriva rivalei sale. Considerandu-se vizat, Sarkozy a reactionat, calificand suspiciunile impotriva sa drept "minciuni" si "calomnii". Saptamana trecuta, "Le Canard Enchainé" nu a fost la fel de prudent cand l-a acuzat deschis pe Sarkozy ca ar fi cerut sa i se intocmeasca un dosar actualizat lui Bruno Rebelle, fost lider al organizatiei ecologiste Greenpeace, membru al echipei electorale a lui Ségolène. La aceasta acuzatie, Sarkozy a raspuns ca, in calitate de fost lider al Greenpeace, organizatie care s-a dedat la actiuni provocatoare si destabilizatoare, Rebelle figura oricum in evidentele serviciilor de informatii, fisa sa fiind actualizata in fiecare an si sub orice guvernare, inclusiv guvernarile de stanga.
Acuzatiile de abuz in functie aduse lui Sarkozy vin in sprijinul campaniei declansate de socialisti pentru a demonstra ca functia de ministru de Interne este incompatibila cu statutul de candidat la presedintie.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă