16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful Vămii Ploieşti, victimă a sistemului?

Şeful Vămii Ploieşti, victimă a sistemului?

Fostul director al Vămii Ploieşti, Diana Severin, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că succesorul său Cornel Costea, arestat pentru luare de mită, este o „victimă a sistemului, dar şi a propriei personalităţi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată de jurnalişti dacă directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, aflat în arest preventiv sub acuzaţia de luare de mită, este o „victimă a sistemului”, fosta directoare a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin a spus că, în opinia sa, Costea este în acelaşi timp „o victimă a sistemului, dar şi a propriei personalităţi”.

„Când ocupi o astfel de funcţie trebuie să ştii ce ai voie să faci şi ce nu ai voie. În condiţiile în care constaţi că nu poţi face ceea ce ţi-ai propus, eu cred că trebuie să pleci”, a afirmat Severin.

Diana Severin, de profesie avocat, a mai spus că, în opinia sa, Cornel Costea a fost sincer în declaraţiile pe care le-a susţinut în faţa anchetatorilor anticorupţie.

Fosta directoare a vămii Ploieşti din perioada mai 2009-mai 2010 a adăugat că în urma instalării lui Cornel Costea la şefia vămii de la Ploieşti „foarte multe firme din judeţul Ilfov au venit să facă operaţiunile vamale la Ploieşti”.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, fiind prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Cornel Costea de luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată.

Cornel Costea a declarat, în faţa judecătorilor, că a luat mită 90.000. de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau „la preşedintele S.B.”.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă