22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialŞeful Secţiei de Drumuri Naționale Deva, suspendat, din cauză că drumurile nu...

Şeful Secţiei de Drumuri Naționale Deva, suspendat, din cauză că drumurile nu au fost bine curățate și s-au produs accidente

Șeful Secției de Drumuri Naționale Deva, Alexandru Borbeanu, a fost suspendat din funcție, pentru că autostrada A1 nu a fost curățată bine și s-ar produs trei accidente rutiere în cinci ore, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de CNADNR, cele trei accidente rutiere au avut loc pe A1, întrefost suspendat kilometrii 304 şi 329, în intervalul orar 3.00 – 8.00, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv ploaie şi temperaturi negative.

În primul accident au fost implicate cinci autovehicule – patru de transport marfă şi un microbuz cu pasageri -, în al doilea, un tir şi o autoutilitară, iar în cel de-al treilea, o maşină care a derapat şi a intrat într-un parapet.

Conform sursei citate, în urma celor trei accidente rutiere nu s-au înregistrat victime.

"În intervalul orar 03.50 şi 06.20, CNADNR SA a acţionat cu şase utilaje de răspândire material antiderapant. Au fost utilizate 36 tone de sare, care au fost răspândite între kilometrul 304 şi kilometrul 335 pe Autostrada A1 pentru prevenirea şi combaterea lunecuşului şi poleiului. Evenimentele rutiere s-au produs în intervalul orar dintre două patrulări ale utilajelor de răspândire material antiderapant, din cauza fenomenului de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă, fenomen generat de freezing rain", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, CNADNR face o investigaţie proprie în legătură cu modul în care s-a acţionat pe plan local, cât şi modul în care a acţionat prestatorul de servicii de întreţinere pe timp de iarnă.

"Menţionăm că şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Deva, Alexandru Borbeanu, a fost suspendat din funcţie, acesta urmând a fi cercetat disciplinar. Pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare atribuţiile de serviciu ale lui Alexandru Borbeanu au fost preluate de Sorin Dudaş. Totodată, precizăm că va fi instituită şi o Comisie de cercetare disciplinară pentru Sorin Ghihor Izdrăilă, directorul Adjunct al Direcţiei de Întreţinere al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara", se mai arată în comunicat.

În funcţie de rezultatele cercetării disciplinare la nivelul CNADNR, "vor fi sancţionaţi toţi cei care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, iar în cazul prestatorului de servicii de întreţinere pe timp de iarnă, în situaţia în care acesta nu a respectat obligaţiile contractuale, vor fi aplicate penalităţi conform contractului".

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă