20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSeful Scotland Yard a demisionat

Seful Scotland Yard a demisionat

Seful Scotland Yard, Ian Blair, in varsta de 55 de ani, a anuntat joi ca demisioneaza, in contextul unor greseli comise de politie si acuzatiilor de rasism formulate impotriva sa. Ian Blair a declarat ca a luat aceasta decizie deoarece nu mai are sustinerea primarului Londrei, Boris Johnson. "Demisionez in interesul londonezilor si al politiei metropolitane", a adaugat el, citat de Realitatea TV.

In ultimele saptamani a fost criticat pentru modul in care a gestionat acuzatiile cu privire la discriminarea rasiala depuse de Tarique Ghaffur, oficialul musulman cu cel mai inalt rang din politia britanica. In aceasta perioada mai multe persoane au cerut demisia sefului Scotland Yard.

Ghaffur, de origine pakistaneza, a formulat avertismente timp de cateva luni la adresa lui Ian Blair, inainte de a-l da in judecata. La 9 septembrie, Tarique Ghaffur a fost "suspendat provizoriu din functie", pentru a nu se prejudicia "eficienta operationala" a politiei, potrivit lui Blair.

La cateva luni dupa ce Blair a preluat sefia Scotland Yardu-ului in februarie 2005, a inceput sa se confrunte cu probleme. Dupa atentatele esuate asupra sistemului de transport public din Londra, in iulie 2005, politia britanica a facut greseli care au dus la moartea unui electrician brazilian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă