19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSeful postului de Politie, agresat de un interlop

Seful postului de Politie, agresat de un interlop

„Catelaru” incearca sa faca legea in localitatea Topraisar. Membru de vaza al lumii interlope din localitate, cu numeroase condamnari la activ, barbatul l-a agresat pe seful postului de Politie pentru ca i-a intrerupt petrecerea. Pentru calmarea spi-ritelor au fost necesare focuri de arma si interventia rapida a luptatorilor DIAS.

Totul a inceput miercuri seara, in jurul orei 22.00, cand agent-sef Marian Cupes, seful Postului de Politie Topraisar, aflat in serviciul de patrulare, a fost solicitat de barmana unui local din localitate sa intervina pentru a-l determina pe Dumitru Dragnea, de 38 ani, zis „Catelaru”, din localitate, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, sa reduca intensitatea de la boxele scoase de catre acesta afara din bar. Pentru ca atmosfera barului nu il mai multumea, Dragnea a scos o canapea afara, a chemat un grup de lautari si mai multi prieteni, si a continuat petrecerea in aer liber. In momentul in care oamenii legii si-au facut aparitia in fata barului si le-au cerut petrecaretilor sa intre in local si sa dea muzica mai incet, „Catelaru” a devenit violent si, pe langa seria de injuraturi si amenintari, a incercat sa il loveasca cu pumnul pe seful de post. Pentru a domoli spiritele si, in acelasi timp, pentru a tine situatia sub control, Marian Cupes a armat pistolul din dotare, fapt care l-a determinat pe Dragnea sa se retraga catre grupul de prieteni. „Am sesizat ca situatia este pe punctul sa degenereze intr-un conflict, motiv pentru care am hotarat sa ne retragem la post si sa chemam intariri” a mentionat Cupes. Prietenii agresorului sunt, toti, cunoscuti ca persoane violente cu multiple infractiuni la activ.

Focuri de arma

La scurt timp dupa ce politistii au ajuns la sediu si au cerut interventia echipelor DIAS, in fata postului de politie si-a facut aparitia cu un autoturism personal Dragnea. Suparat de faptul ca seful politiei locale i-a subminat autoritatea in fata prietenilor, in momentul in care oamenii legii s-au apropiat pentru a-l determina sa renunte la actele de violenta acesta l-a lovit, prin surprindere, cu pumnul in fata pe Marian Cupes. Pentru imobilizarea agresorului, victima a fost nevoita sa faca uz de armamentul din dotare, tragand un foc de avertisment in plan vertical. Lucratorii DIAS impreuna cu Politia Mangalia au desfasurat activitati de mentinere a ordinii si linistii publice, existand riscul ca cei din anturajul lui Dragnea sa incerce sa se razbune. „Acesta face parte dintr-un grup de indivizi foarte violenti. Fata de „Catelaru” au fost deschise mai multe dosare penale sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala, sechestrare de persoane, proxenetism, conducere a unui autoturism fara a poseda permis de conducere si omor din culpa. In urma cu aproape cinci ani a accidentat mortal fetita unui politist din localitate”, a declarat Marian Cupes. Dragnea a fost prezentat magistratilor din Mangalia cu propunere de arestare preventiva, iar daca va fi gasit vinovat el risca pana la 15 ani de inchisoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă