25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialŞeful Parchetului Hârlău, revocat din funcţie pentru manifestări ce lezează profesia

Şeful Parchetului Hârlău, revocat din funcţie pentru manifestări ce lezează profesia

Prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Hârlău, Ghenadie Ciobanu, a fost revocat din funcţia de conducere, joi, de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a sancţionării disciplinare a magistratului pentru manifestări care aduc atingere probităţii profesionale, relatează Mediafax.

Joi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori şi a aplicat lui procuror Ciobanu Ghenadie sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. a) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Articolul respectiv se referă la „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

În urma sancţionării disciplinare, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât revocarea lui Ghenadie Ciobanu din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, începând cu această dată, conform art. 51 alin. 7 raportat la art. 51 alin. 2 lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă