16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful Interpol România: Cu siguranţă, Boldea va fi reţinut în Kenya şi...

Şeful Interpol România: Cu siguranţă, Boldea va fi reţinut în Kenya şi extrădat

„Cu siguranţă, va fi reţinut în Kenya şi apoi extrădat, în baza curtoaziei existente între ţările membre Interpol. Kenya are aceste bune practici în cadrul Interpol”, a declarat, pentru România liberă, şeful Interpol, Mihai Friptu.

Surse judiciare au declarat pentru Rl că actele judiciare au ajuns în Kenya de cel puţin 18 ore.

România nu are tratat de extrădare cu Kenya, dar va prevala practica dintre ţările membre Interpol, din care România şi Kenya fac parte.

Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce instanţa a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă în lipsă, deputatul urmând să fie căutat prin Interpol, întrucât a ieşit din ţară sâmbătă, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia spre Kenya.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galaţi pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri la prânz, la bilanţul SRI pe 2011, că Mihail Boldea se afla, în urmă cu câteva ore, în Kenya, şi că el se va implica „categoric” în readucerea acestuia în ţară.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă