21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE Generalul Ion Cristinel Reliu, noul șef al Inspectoratului General de Aviaţie

UPDATE Generalul Ion Cristinel Reliu, noul șef al Inspectoratului General de Aviaţie

UPDATE 12:55 – Generalul de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu a fost numit marţi la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie, după ce generalul Dorel Grădinaru a fost demis, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Reliu îl va avea ca adjunct la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie pe comandorul Laurenţiu Machedon.

Generalul Reliu a fost, în perioada 2011-2014, comandantul Bazei 90 Transport Aerian din Ministerul Apărării Naţionale, ultima funcție ocupată în cadrul MApN fiind aceea de şef Instrucţie şi doctrină în cadrul Forţelor Aeriene Române. Reliu are la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Comandorul Laurenţiu Machedon a ocupat funcţia de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian din MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promoţia 1990.

***

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit din funcţie marţi, au declarat surse din minister, citate de Mediafax. Măsura este a treia de acest fel de după tragedia prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Grădinaru conducea Inspectoratul General de Aviaţie din mai 2008. În perioada 2005-2008, el a fost detaşat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist în combaterea terorismului. 

Aceasta este a treia schimbare din funcţie dispusă după tragedia în care patru oameni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Ca urmare a problemelor la intervenţia care a avut loc după prăbuşirea elicopterului, au mai fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă