14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialUPDATE Generalul Ion Cristinel Reliu, noul șef al Inspectoratului General de Aviaţie

UPDATE Generalul Ion Cristinel Reliu, noul șef al Inspectoratului General de Aviaţie

UPDATE 12:55 – Generalul de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu a fost numit marţi la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie, după ce generalul Dorel Grădinaru a fost demis, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Reliu îl va avea ca adjunct la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie pe comandorul Laurenţiu Machedon.

Generalul Reliu a fost, în perioada 2011-2014, comandantul Bazei 90 Transport Aerian din Ministerul Apărării Naţionale, ultima funcție ocupată în cadrul MApN fiind aceea de şef Instrucţie şi doctrină în cadrul Forţelor Aeriene Române. Reliu are la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Comandorul Laurenţiu Machedon a ocupat funcţia de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian din MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promoţia 1990.

***

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit din funcţie marţi, au declarat surse din minister, citate de Mediafax. Măsura este a treia de acest fel de după tragedia prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Grădinaru conducea Inspectoratul General de Aviaţie din mai 2008. În perioada 2005-2008, el a fost detaşat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist în combaterea terorismului. 

Aceasta este a treia schimbare din funcţie dispusă după tragedia în care patru oameni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Ca urmare a problemelor la intervenţia care a avut loc după prăbuşirea elicopterului, au mai fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu.

Cele mai citite

Politehnica Iași a înfrânat Rapidul. Giuleștenii, la primul eșec din acest an

Politehnica Iași i-a provocat prima înfrângere din acest an Rapidului, după ce s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă seară, pe teren propriu, în...

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a pierdut peste 31.000 de soldați în cei doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă