12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSeful Gazprom: O ramificatie maritima a gazoductului South Stream ar putea fi...

Seful Gazprom: O ramificatie maritima a gazoductului South Stream ar putea fi construita spre Romania

O ramificatie a gazoductului din sectorul maritim ar putea fi construita spre Romania in cadrul proiectului de gazoduct South Stream, a spus miercuri seful companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, potrivit RIA Novosti, transmite NewsIn.

"Colegii nostri romani si-au exprimat interesul de cooperare cu Gazprom. In etapa actuala nu este vorba de instalarea gazoductului de tranzit pe teritoriul sau, ci de posibilitatea constructiei unei ramificatii de gazoduct spre Romania", a spus seful Gazprom, care participa la Congresul energetic mondial din capitala Argentinei, Buenos Aries.

Miller a subliniat ca in prezent "Romania nu este o tara prin care va trece gazoductul South Stream", reamintind ca proiectul prevede ca gazoductul va tranzita Bulgaria, Serbia si Ungaria.

De asemenea, el a adaugat ca si Croatia, Slovenia si Austria si-au exprimat interesul fata de participarea la proiectul gazoductului South Stream.

Proiectul ruso-italian South Stream este in concurenta cu Nabucco, un proiect de gazoduct european cu o lungime de 3.300 de kilometri, care are ca scop sa alimenteze UE cu gaz din regiunea caspica, ocolind Rusia.

Proiectul South Stream, care presupune costuri de constructie de circa 25 miliarde euro, prevede transportul anual a 31 miliarde metri cubi de gaz – cu posibilitatea cresterii capacitatii la 63 miliarde metri cubi ulterior – din Asia Centrala catre Europa, evitand Ucraina, cu care Moscova a avut deja mai multe conflicte legate de tranzitul gazului rusesc catre principale piete europene. South Stream urmeaza sa treaca pe sub Marea Neagra, legand Rusia de Bulgaria, de unde se va imparti in doua, o parte indreptandu-se spre Serbia si Austria, cealalta spre Grecia si Italia.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă