19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSeful DSP a anulat mai multe hotarari ale consiliilor de administratie

Seful DSP a anulat mai multe hotarari ale consiliilor de administratie

MURES. Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mures, Silviu Morariu, sustine ca echipa proprie de control trimisa sa auditeze activitatea Spitalului Clinic Judetean nu a semnalat probleme deosebit de grave la aceasta institutie. Aceasta, cu toate ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a decis sa demita conducerea unitatii medicale.
Morariu a spus ca auditul pe care l-a dispus la acest spital s-a incheiat, insa nu i-au fost inca prezentate oficial rezultatele. In ceea ce priveste decizia ministrului Sanatatii de destituire a comitetului director de la Spitalul Clinic Judetean, seful DSP nu a vrut sa faca nici un fel de comentariu, afirmand doar ca datoriile inregistrate de acesta fluctueaza in functie de platile CJAS catre institutia medicala.
In acelasi context, Silviu Morariu a mentionat ca dupa ce a preluat sefia DSP, a fost sesizat de mai multe ori asupra faptului ca hotararile in cadrul Consiliilor de Administratie ale spitalelor din judet se iau „dupa ureche”, in conditiile in care membrii acestora nu sunt informati in legatura cu problemele aparute decat in ultimul moment. In consecinta, seful directiei a anulat mai multe hotarari ale consiliilor de administratie si a dat ordine clare privind desfasurarea pe viitor a sedintelor acestor foruri.
„Am dispus, in urma cu cateva saptamani, ca nici un Consiliu de Administratie nu se va organiza la spitale fara ca directorul sa prezinte o informare tuturor structurilor implicate, care sa fie studiate de directiile de specialitate, astfel incat deciziile sa fie luate in cunostinta de cauza”, a adaugat Morariu. El a refuzat, insa, sa precizeze care sunt spitalele unde au fost anulate hotararile consiliilor de administratie si ce implicatii a avut acest lucru asupra activitatii acestora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă