13.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialSefia TVR s-ar putea stabili la toamna

Sefia TVR s-ar putea stabili la toamna

Situatia conducerii Televiziunii publice va fi rezolvata de Parlament abia la toamna. In lipsa de cvorum, plenul reunit al celor doua Camere nu a reusit sa ia, miercuri seara, o decizie, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, citat de Rompres.
Potrivit lui Zgonea, atat in cazul validarii presedintelui SRTv Alexandru Sassu, cat si a celor doua nominalizari din partea Administratiei Prezidentiale si a Partidului Democrat pentru CA al SRTv nu s-a obtinut numarul suficient de voturi – jumatate plus 1 din totalul senatorilor si deputatilor.
Zgonea a mai spus ca situatia este similara si in cazul celor doi candidati propusi pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radio.

Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni, din nou, joi, de la ora 13, pentru a decide in privinta conducerii SRTv, dar si a celorlalte candidaturi din Consiliile de Administratie ale SRTv, SRR si CNA, a anuntat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.
Potrivit lui Vacaroiu, in situatia in care nici joi nu va fi intrunit cvorumul de lucru, Parlamentul va da o hotarare prin care Alexandru Sassu va fi numit interimar, pe o perioada de sase luni, in postul de presedinte director general al SRTv.
'La CNA avem vicepresedinte si poate asigura interimatul', a adaugat Vacaroiu.

Cele mai citite

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...
Ultima oră
Pe aceeași temă