14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSefi din cadrul CNH, actionati in instanta pentru ca au vorbit prea...

Sefi din cadrul CNH, actionati in instanta pentru ca au vorbit prea mult la telefon

Nu mai putin de 11 fosti sau actuali sefi din cadrul Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani au fost dati in judecata de conducerea societatii pentru ca au depasit plafonul stabilit la telefoanele de serviciu. Aceste nereguli au fost descoperite in urma unui control efectuat de catre inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) in decembrie 2002. Echipele de control au solicitat inca de la acea vreme recuparea sumelor in cauza de la cei gasiti vinovati, fiind vorba de cateva sute de milioane de lei.
Abia actuala conducere a CNH a decis, insa, punerea in practica a dispozitiilor organelor de control, care cereau ferm actionarea in judecata a celor care au depasit plafoanele con-vorbirilor stabilite pentru telefoanele mobile de serviciu in perioada 2001-2002.
Directorul general al companiei din Petrosani, Daniel Surulescu, a afirmat ca s-a luat masura actionarii in instanta a celor care au vorbit prea mult la telefon pentru ca „se prescriau faptele”.
In prezent, CNH se mai judeca cu 9 persoane, dupa ce doi fosti sefi din cadrul societatii au achitat sumele care le reveneau.
Unul dintre cei aflati in proces cu CNH, Nicolae Betivu, fost inginer-sef Securitate Miniera in cadrul companiei si ulterior director al EM Vulcan, s-a indreptat, insa, impotriva fostul director al societatii, Ioan Stamin Purcaru, actualmente consilier al ministrului Economiei si Comertului, caruia i-a facut o plangere penala, aflata in cercetare la Politia municipiului Petrosani.
„Nu sunt de acord ca acum sa platesc acele sume, atata timp cat nu mai sunt la CNH, iar atunci nimeni nu mi-a spus nimic. Am facut plangere impotriva fostului director al CNH, Ioan Stamin Purcaru, si deocamdata nu voi plati suma, care pentru mine se ridica la peste 60 de milioane de lei vechi”, a spus Nicolae Betivu.
Potrivit fostului angajat, in perioada controlata, respectiv 2001-2002, s-au inregistrat doua accidente colective de munca la EM Vulcan si a fost obligat de imprejurari sa foloseasca telefonul mobil de serviciu pentru a rezolva diferite probleme.
Surse din Politie sustin ca in urma plangerii penale depuse de Betivu pentru infractiunea de abuz in serviciu, pe numele lui Purcaru a fost intocmit un dosar de cercetare penala.

Cele mai citite

Fanii lui Dortmund, protest vehement împotriva UEFA: „Nu vă pasă de sport, doar de bani”

Înaintea meciului cu Celtic din Champions League, fanii echipei Borussia Dortmund au afișat un banner uriaș la Signal Iduna Park, exprimându-și nemulțumirea față de...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă