12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialȘefa Executorilor Judecătorești, arestată preventiv pentru evaziune fiscală. Prejudiciul, trei milioane euro

Șefa Executorilor Judecătorești, arestată preventiv pentru evaziune fiscală. Prejudiciul, trei milioane euro

Preşedintele Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Dorina Gonţ, a fost arestată preventiv, miercuri, alături de alte trei persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de trei milioane de euro, informează Mediafax.

Citește și: Șefa Executorilor Judecătorești, Dorina Gonț, sechestru pe cinci imobile și pe conturi

Astfel, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a Dorinei Gonţ, dar şi a lui Radu Abagiu, Adrian Mihai şi a omului de afaceri Ciprian Nistor, cel care ar controla firme offshore în conturile cărora ar fi fost viraţi bani din evaziune fiscală

Chiar dacă este executorie, măsură nu este definitivă, motiv pentru care aceasta poate fi contestată la instanţa supremă.

Peste 70 de poliţişti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, au făcut, luni, 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, la persoane suspectate de evaziune fiscală, fiind percheziţionate şi două locuinţe folosite de soţii Dorina şi Lucian Gonţ.

Citește și: Executorul judecătoresc Dorina Gonţ, reţinută pentru evaziune

În urma percheziţiilor, au fost aduse la audieri opt persoane.

Anchetatorii au demarat procedurile pentru instituirea sechestrului asigurator pe cinci imobile şi pe conturile executorului judecătoresc Dorina Gonţ, potrivit unor surse din Poliţie. Potrivit surselor citate, este vorba despre locuinţe de lux, o parte dintre acestea fiind situate în judeţul Ilfov, în localităţile Afumaţi, Popeşti Leordeni şi Corbeanca.

Conform Poliţiei Române, în acest dosar este vizată activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a zece societăţi comerciale, suspectaţi de evaziune fiscală, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor către bugetul de stat, prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive.

Prin comiterea acestor infracţiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro, a mai arătat Poliţia Română.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă