18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialŞedinţă între Ponta şi Cazanciuc, pe tema demiterii lui Papici de la...

Şedinţă între Ponta şi Cazanciuc, pe tema demiterii lui Papici de la DNA

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, joi, la Guvern, cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru o discuţie, în contextul situaţiei create de revocarea lui Lucian Papici de la conducerea Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), transmite Mediafax.

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu.

Papici a declarat, pentru MEDIAFAX, că a solicitat CSM să îi apere reputaţia profesională în urma declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta după încetarea delegării sale în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut „dosare politice”.

El a susţinut că pe locul acestora au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să „nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul”.

Referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că „este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva”.

Potrivit lui Băsescu, procurorul general Niţu „nu e un om care să schimbe de la o zi la alta”, el adăugând că „cineva s-a urcat cu picioarele pe el”.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă