13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialSectorul 4 nu mai are firmă care să ridice gunoiul. Provizoriu, acest...

Sectorul 4 nu mai are firmă care să ridice gunoiul. Provizoriu, acest serviciu este realizat de ADP. Primarul susține că există un risc epidemiologic major

UPDATE 17,00: La nivelul Sectorului 4 există un "risc epidemiologic iminent" în urma faptului că firma REBU nu mai colectează deșeurile menajere, a declarat primarul de sector, Daniel Băluță.

El reclamă faptul că REBU a ridicat deja de pe străzi circa 3000 de recipiente de colectare, deși contractul cu Primăria expiră abia peste trei zile.


Contractul dintre Primăria Sectorului 4 și firma REBU, care se ocupa de ridicarea gunoiului menajer, expiră la data de 10 aprilie, astfel încât deșeurile nu vor mai fi colectate, informează joi Digi 24.

REBU ar fi început deja să-și recupereze containerele de colectare de pe raza acestui sector.

Primarul Daniel Băluță a anunțat că, în mod provizoriu, ridicarea deșeurilor va fi realizată de ADP Sector 4. O licitație pentru desemnarea unei noi firme de colectare a deșeurilor ar urma să fie organizată până la data de 24 aprilie.

Primarul Băluță anunțase, încă din luna ianuarie, că nu va mai prelungi contractul cu REBU și că are intenția să realizeze acest serviciu cu "forțe proprii", cum ar fi cele din cadrul ADP Sector 4.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Le e teamă să nu fie implicați în război. Separatiștii din Transnistria nu mai cer Rusiei “unire”, ci doar protecție

Liderii separatiști de la Tiraspol au organizat, în ziua de 28 februarie, un congres al așa-zișilor deputați ai Transnistriei iar aceștia au cerut Rusiei...

Bani pentru salvarea industriei oțelului și aluminiului din România

Companiile din industria oţelului și aluminiului, care trec prin momente deosebit de grele din cauza problemelor de ordin financiar, ar putea să fie...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...
Ultima oră
Pe aceeași temă