8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialSectorul 1 al Capitalei va avea 1.500 de noi locuri în grădiniţe

Sectorul 1 al Capitalei va avea 1.500 de noi locuri în grădiniţe

Copiii din sectorul 1 al Capitalei vor avea un loc asigurat la grădiniţă deoarece peste 1500 de noi locuri vor fi create în acceastă zonă. 

Administraţia locală a sectorului 1 a anunţat că părinţii nu mai trebuie să îşi facă griji că micuţii lor nu vor mai avea locuri la grădiniţă deoarece se vor contrui trei unităţi preşcolare noi. De asemenea primăria spune că se vor extinde sau restructura corpurile de clădire a unor grădiniţe deja existente.

Toţi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una dintre unităţile preşcolare administrate de Primărie. Mai mult, vom începe construcţia a trei grădiniţe noi, având astfel un plus de peste 1.500 de locuri. În Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp, pentru a preveni o problemă cu care, din păcate, se confruntă alte sectoare sau localităţi din ţară. Ne preocupă educaţia copiilor, ne preocupă viitorul lor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Spre exemplu, la Grădiniţa  de  copii  nr. 222  (str. Arad nr. 38) va fi construit un nou corp de clădire. Noua grădiniţă va avea 3 etaje supraterane, P+2, dar şi un subsol. Vor fi şase săli de grupă şi două săli mai mari, care pot fi folosite la festivităţi, ca săli de mese, dar şi la activităţi comune ale copiilor. Acestea vor fi dispuse la parter şi etajul unu, iar la etajul doi vor funcţiona birourile administrative, centrala termică şi o sală de şedinţe de 100 de locuri.

După aproximativ acelaşi tipar vor fi construite şi celelalte două grădiniţe: Grădiniţa nr. 146 şi grădiniţa din incinta Şcolii nr. 178. De asemenea, tot în acest an, la Grădiniţa nr. 50, de pe strada Nicolae Iorga, vor începe lucrările de extindere, restaurare şi consolidare, iar lucrările de construire a unui corp nou de clădire la Grădiniţa nr. 42, începute în anul 2010, vor fi finalizate.

În urma acestor investiţii, capacitatea grădiniţelor va creşte cu peste 1.500 de locuri noi. Pentru anul şcolar 2011-2012 vor exista aproximativ 8.000 de locuri în grădiniţele aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, faţă de 6.500 câte există în prezent.

Mai mult,  toate grădiniţele din Sectorul 1 au în acest moment efectuată expertiza tehnică antiseismică. Din cele 20 de grădiniţe care necesitau lucrări de consolidare, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a pus în siguranţă 17, urmând ca ultimele trei grădiniţe să fie consolidate în cursul acestui an.

Investiţiile în educaţie ale administraţiei locale din anul 2011 presupun şi construirea a trei noi săli de sport la Şcolile nr. 152, 181 şi 183, precum şi extinderea sălilor de sport existente la Şcoala nr. 179 şi la Liceul Alexandru Vlahuţă. Sălile vor avea o suprafaţă desfăşurată la parter de peste 800 de metri pătraţi şi gradene pentru 200 de persoane.

În plus, tot în acest an, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti va construi un nou cămin pentru elevi la Liceul Constantin Brâncoveanu care va include camere de cazare, bucătărie, o sală de mese şi o sală de festivităţi şi va extinde atelierele mecanice din cadrul Colegiul Tehnic Griviţa.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă