18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialSectorul 1 al Capitalei va avea 1.500 de noi locuri รฎn grฤƒdiniลฃe

Sectorul 1 al Capitalei va avea 1.500 de noi locuri รฎn grฤƒdiniลฃe

Copiii din sectorul 1 al Capitalei vor avea un loc asigurat la grฤƒdiniลฃฤƒ deoarece peste 1500 de noi locuri vor fi create în acceastฤƒ zonฤƒ. 

Administraลฃia localฤƒ a sectorului 1 a anunลฃat cฤƒ pฤƒrinลฃii nu mai trebuie sฤƒ îลŸi facฤƒ griji cฤƒ micuลฃii lor nu vor mai avea locuri la grฤƒdiniลฃฤƒ deoarece se vor contrui trei unitฤƒลฃi preลŸcolare noi. De asemenea primฤƒria spune cฤƒ se vor extinde sau restructura corpurile de clฤƒdire a unor grฤƒdiniลฃe deja existente.

Toลฃi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grฤƒdiniลฃฤƒ au un loc asigurat într-una dintre unitฤƒลฃile preลŸcolare administrate de Primฤƒrie. Mai mult, vom începe construcลฃia a trei grฤƒdiniลฃe noi, având astfel un plus de peste 1.500 de locuri. În Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o crizฤƒ a locurilor în grฤƒdiniลฃe, pentru cฤƒ am anticipat aceastฤƒ problemฤƒ încฤƒ de anii trecuลฃi ลŸi am luat mฤƒsuri din timp, pentru a preveni o problemฤƒ cu care, din pฤƒcate, se confruntฤƒ alte sectoare sau localitฤƒลฃi din ลฃarฤƒ. Ne preocupฤƒ educaลฃia copiilor, ne preocupฤƒ viitorul lor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Spre exemplu, la Grฤƒdiniลฃa  de  copii  nr. 222  (str. Arad nr. 38) va fi construit un nou corp de clฤƒdire. Noua grฤƒdiniลฃฤƒ va avea 3 etaje supraterane, P+2, dar ลŸi un subsol. Vor fi ลŸase sฤƒli de grupฤƒ ลŸi douฤƒ sฤƒli mai mari, care pot fi folosite la festivitฤƒลฃi, ca sฤƒli de mese, dar ลŸi la activitฤƒลฃi comune ale copiilor. Acestea vor fi dispuse la parter ลŸi etajul unu, iar la etajul doi vor funcลฃiona birourile administrative, centrala termicฤƒ ลŸi o salฤƒ de ลŸedinลฃe de 100 de locuri.

Dupฤƒ aproximativ acelaลŸi tipar vor fi construite ลŸi celelalte douฤƒ grฤƒdiniลฃe: Grฤƒdiniลฃa nr. 146 ลŸi grฤƒdiniลฃa din incinta ลžcolii nr. 178. De asemenea, tot în acest an, la Grฤƒdiniลฃa nr. 50, de pe strada Nicolae Iorga, vor începe lucrฤƒrile de extindere, restaurare ลŸi consolidare, iar lucrฤƒrile de construire a unui corp nou de clฤƒdire la Grฤƒdiniลฃa nr. 42, începute în anul 2010, vor fi finalizate.

În urma acestor investiลฃii, capacitatea grฤƒdiniลฃelor va creลŸte cu peste 1.500 de locuri noi. Pentru anul ลŸcolar 2011-2012 vor exista aproximativ 8.000 de locuri în grฤƒdiniลฃele aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, faลฃฤƒ de 6.500 câte existฤƒ în prezent.

Mai mult,  toate grฤƒdiniลฃele din Sectorul 1 au în acest moment efectuatฤƒ expertiza tehnicฤƒ antiseismicฤƒ. Din cele 20 de grฤƒdiniลฃe care necesitau lucrฤƒri de consolidare, Sectorul 1 al Municipiului BucureลŸti a pus în siguranลฃฤƒ 17, urmând ca ultimele trei grฤƒdiniลฃe sฤƒ fie consolidate în cursul acestui an.

Investiลฃiile în educaลฃie ale administraลฃiei locale din anul 2011 presupun ลŸi construirea a trei noi sฤƒli de sport la ลžcolile nr. 152, 181 ลŸi 183, precum ลŸi extinderea sฤƒlilor de sport existente la ลžcoala nr. 179 ลŸi la Liceul Alexandru Vlahuลฃฤƒ. Sฤƒlile vor avea o suprafaลฃฤƒ desfฤƒลŸuratฤƒ la parter de peste 800 de metri pฤƒtraลฃi ลŸi gradene pentru 200 de persoane.

În plus, tot în acest an, Sectorul 1 al Municipiului BucureลŸti va construi un nou cฤƒmin pentru elevi la Liceul Constantin Brâncoveanu care va include camere de cazare, bucฤƒtฤƒrie, o salฤƒ de mese ลŸi o salฤƒ de festivitฤƒลฃi ลŸi va extinde atelierele mecanice din cadrul Colegiul Tehnic Griviลฃa.

Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ