6.1 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialSectia de Psihiatrie din Vaslui, in coma profunda

Sectia de Psihiatrie din Vaslui, in coma profunda

» Sectia de psihiatrie din municipiul Vaslui functioneaza in prezent cu doar doi medici, in loc de sase, asa cum ar fi normal. Situatia treneaza de mult timp, pentru ca medicii psihiatri nu vor sa vina la Vaslui, in timp ce cadrele medicale de aici fac adevarate minuni pentru a tine sub control o situatie exploziva.

Au fost perioade in care am avut si 139 de bolnavi pe 80 de paturi", afirma medicul Gheorghe Silvestrovici, seful Sectiei Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta.
De mai multi ani, dr. Silvestrovici atrage atentia in privinta lipsei de medici de specialitate la Sectia de psihiatrie. Desi facultatile scot un mare numar de medici psihiatri, acestia prefera sa ramana in orasele mari, nefiind interesati de orase ca Vasluiul. Conform normelor sanitare in vigoare, la Spitalul Judetean de Urgenta din Vaslui ar trebui sa lucreze patru medici psihiatri, plus alti doi la Centrul de Sanatate Mintala. In acest moment insa cele doua servicii, din spital si ambulatoriu, sunt asigurate doar de doi medici psihiatri. "Eu vin in fiecare zi dimineata si plec pe la ora 18.00, zi de zi. Duminicile, stau pana la 21.00 seara si completez foi de observatie. Au fost perioade in care am avut si 139 de bolnavi pe 80 de paturi", avertizeaza seful Sectiei Psihiatrie. Statisticile sunt si ele interesante: peste 35 de pacienti apeleaza pe zi la cadrele medicale de la Psihiatrie, in timp ce alte zeci de persoane vin la consultatii. Medicul Silvestrovici avertizeaza ca situatia este mai grava decat se crede. Acesta se confrunta cu 30 de psihoze alcoolice pe saptamana, 5 tentative de suicid, zeci de persoane cu depresii. "Oamenii ajung la noi din saracie si disperare. Nu sunt locuri de munca si tot mai multi vasluieni ajung la noi. Sa le fie rusine politicienilor care, ani la rand, nu au facut nimic pentru acest oras.
A crescut enorm de mult numarul celor care ajung la noi afectati de plecarea rudelor directe – sot, sotie, copii sau parinti – in strainatate. Societatea noastra nu le ofera nimic, nici macar atunci cand nu mai rezista si ajung la noi", declara dr. Silvestrovici.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă