21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSecretarul general Jens Stoltenberg: NATO va respecta legile internaționale privind interzicerea torturii

Secretarul general Jens Stoltenberg: NATO va respecta legile internaționale privind interzicerea torturii

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a afirmat că NATO va respecta normele de drept internațional care interzic tortura. Declaraţia lui Stoltenberg după ce noul președinte american Donald Trump a susținut că tortura ‘funcționează’, notează Agerpres.

”Toate operațiunile NATO se desfășoară întotdeauna în conformitate cu dreptul internațional — a fost cazul tuturor operațiunilor noastre militare timp de mulți ani. Aceasta este și va rămâne politica NATO”, a spus Jens Stoltenberg într-o conferință de presă.

Președintele SUA Donald Trump a indicat, într-un interviu pentru ABC, că este de acord cu folosirea torturii asupra teroriștilor, pentru a răspunde la „foc cu foc”. „Când Statul Islamic (SI) face lucruri de care n-a mai auzit nimeni din Evul Mediu, să nu susțin simularea înecului? În ceea ce mă privește, trebuie să răspundem la foc cu foc”, a declarat Trump. El a menționat că s-a întâlnit recent cu înalți oficiali din domeniul informațiilor care i-au dat asigurări că tortura funcționează „garantat”.

Dar, a precizat el, decizia finală privind aplicarea torturii în cazul suspecților de terorism va fi a ministrului apărării american, James Mattis, și a directorului Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă