25.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSecretarul de stat american, John Kerry, acuză Rusia că favorizează escaladarea conflictului...

Secretarul de stat american, John Kerry, acuză Rusia că favorizează escaladarea conflictului din Siria

Secretarul de Stat american, John Kerry, a acuzat luni Rusia că „favorizează escaladarea” conflictului de către preşedintele sirian Bashar al-Assad după negocierile de la Geneva, destinate să pună capăt celor trei ani de conflict sângeros, informează Mediafax.

„Regimul face obstrucţie, nu a făcut nimic altceva decât să continue să îşi bombardeze propriul popor cu barili de explozibili şi să îşi distrugă propria ţară. Iar eu regret că trebuie să spun că face acest lucru cu ajutorul Iranului, Hezbollah şi Rusiei”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Jakarta.

„Rusia trebuie să ia parte la soluţie în loc să furnizeze mai multe arme şi mai mult ajutor (regimului sirian), astfel încât să favorizeze escaladarea conflictului de către Assad”, a declarat şeful diplomaţiei americane.

La 15 zile după un prim eşec, o a doua sesiune de negocieri la Geneva între regim şi opoziţia siriană nu a permis niciun progres, iar viitorul acestor discuţii este de acum incert.

Conflictul s-a soldat cu peste 140.000 de morţi în aproape trei ani, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

De la începutul negocierilor, în ianuarie, la Geneva sub egida ONU, nu mai puţin de 6.000 de persoane au fost ucise, potrivit OSDO.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă