7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialSeceta se va menţine în regiunile agricole din sud-estul, sudul şi estul...

Seceta se va menţine în regiunile agricole din sud-estul, sudul şi estul ţării

Seceta pedologică se va menţine, în intervalul 7 – 14 august 2012, în regiunile agricole din sud-estul, sudul şi estul ţării, potrivit unei informări privind fenomenul de secetă în România în 2012, postată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), informează Agerpres.

Prognoza meteorologică pentru intervalul 7 – 14 august 2012 estimează precipitaţii, în general slabe cantitativ, în zonele agricole din jumătatea estică a ţării, iar pentru restul teritoriului acestea vor fi doar pe arii restrânse.

“În aceste condiţii, seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv extremă, puternică şi moderată, se va menţine în regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul şi estul ţării”, menţionează directorul ANM.

La data de 6 august 2012, conţinutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigată, înregistra valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Banatului, precum şi local în nord-vestul Olteniei şi al Munteniei, vestul Moldovei şi sudul Crişanei, rezerva de apă prezintă valori satisfăcătoare.

Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă