11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSebastian Loeb, a şaptea oară consecutiv campion mondial la raliu

Sebastian Loeb, a şaptea oară consecutiv campion mondial la raliu

Francezul Sebastien Loeb s-a impus, duminică, în Raliul Franţei şi a câştigat al şaptelea său titlu mondial consecutiv în WRC (Campionatul Mondial de Raliuri), cu doua etape înainte de încheierea sezonului, informează Hotnews.

Fericirea pilotului a fost cu atât mai mare cu cât a putut sărbători titlul pe “teren propriu”.

Loeb a dominat Raliul Franţei de la început până la sfârşit, surclasându-i pe spaniolul Dani Sordo şi norvegianul Petter Solberg.

“Am ştiu că pot să câştig, dar a fost o cursă extrem de dură şi trebuia să cred până la linia de final”, a spus pilotul de la Citroen.

În vârstă de 36 de ani, Loeb are acum cu trei titluri mai multe decât finlandezii Juha Kankkunen şi Tommy Makinen şi a ajuns la 60 de victorii în WRC.

“E incredibil că am devenit campion mondial la mine acasă, în faţa tuturor acestor oameni”, a declarat Loeb, care a câştigat, alături de copilotul Daniel Elena, şase din cele 11 etape desfăşurate până acum în acest sezon.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă