13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialSebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar. Deputatul susține că i...

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar. Deputatul susține că i se încalcă libertatea de exprimare

Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pe 60 de zile, marţi seara, de procurorii DNA Ploieşti, în urma acuzației că ar fi complice la o infracțiune de spălare de bani.

Procurorii susţin că omul de afaceri Sebastian Ghiță i-a dat fostului premier Ponta 220.000 de euro pentru a-i garanta un loc eligibil la alegerile parlamentare din anul 2012.

În replică, deputatul Sebastian Ghiță a declarat marți seară, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că procurorii îi interzic fără motiv să spună ceea ce gândește, îngrădindu-i astfel dreptul la exprimare.

Ghiță a susținut că îi va contacta miercuri pe liderii partidelor parlamentare, pentru a le cere să garanteze libertatea de exprimare pentru toți cetățenii României. Ghiță s-a plâns și de faptul că a fost invitat de mai multe ori în străinătate, în ultima perioadă, dar procurorii DNA i-au interzis să iasă din România.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând...

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă