UPDATE 14.27: Deputatul Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de şantaj, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită, au declarat surse avocăţeşti, citate de Agerpres.
Potrivit surselor citae, procurorii vor analiza garanţiile depuse de parlamentar, urmând să se pronunţe asupra acestui aspect.
UPDATE 12.58: La ieșirea de la sediul DNA Ploiești, deputatul Sebastian Ghiță a refuzat să dea declarații despre motivul pentru care a fost chemat, luni, la audieri.
El a precizat jurnalistilor că nu poate da declarații și i-a îndemnat să aștepte informații oficiale din partea procurorilor anticorupție.
UPDATE 12.00: Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns, luni, la sediul DNA Ploiești. El a refuzat să facă declarații cu privire la plata cauțiunii de 13 milioane de euro.
––
Deputatul Sebastian Ghiță este așteptat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, pentru a face dovada plății a cauțiunii de 13 milione de euro, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, șantaj și cumpărare de influență, potrivit Digi24.
Magistraţii instanţei supreme au respins, miercuri, contestaţia formulată de Sebastian Ghiţă împotriva controlului judiciar pe cauţiune dispusă de procurorii DNA Ploieşti. În schimb, procurorii DNA au acceptat să prelungească termenul până la care deputatul Sebastian Ghiţă poate depune cauţiunea, au declarat surse pentru Agerpres. Astfel, termenul de depunere a cauţiunii, care expira miercuri, a fost prelungit până luni.
Citește și: Decizia ÎCCJ: Sebastian Ghiță nu scapă de cauțiunea de 13 milioane de euro
Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceştia sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă.