13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSebastian Bodu, audiat de DNA în dosarul în care este cercetat Adrian...

Sebastian Bodu, audiat de DNA în dosarul în care este cercetat Adrian Severin

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a fost audiat, vineri, de procurorii DNA în calitate de martor în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie europarlamentarul PSD Adrian Severin, potrivit Agerpres.

 

La ieşirea din sediul DNA el a declarat că a fost audiat timp de mai bine de o oră deoarece a fost mai complexă situaţia pentru că a trebuit să le explice procurorilor care sunt regulile în Parlamentul European, respectiv ce înseamnă raportor, amendamente, discuţie preliminară în comisie, dezbatere.

“Sunt nişte lucruri pe care a trebuit să le povestesc pentru ca ei să înţeleagă exact care este rolul fiecărui deputat în PE”, a afirmat Bodu.

Despre o posibilă trimitere în judecată a lui Adrian Severin el a spus că nu are de unde să ştie dacă se va întâmpla acest lucru, întrucât este în funcţie de probele administrate, dar cel mai probabil se va cere o expertiză pe filmarea publicată de ziariştii britanici de la “Sunday Times”.

Sebastian Bodu a apreciat că, din păcate, acest caz ne afectează pe toţi. “E urât, e o anatemă pusă atât asupra PE, cât şi a României şi nu ne face bine”, a spus Bodu.

El a precizat că în cadrul PE preşedintele a dat o declaraţie prin care acceptă faptul că OLAF poate demara o investigaţie în acest caz.

Legat de autosesizarea procurorilor anticorupţie, europarlamentarul a spus că ancheta declanşată de OLAF e una administrativă, iar cea a DNA-ului este judiciară şi că este normal că aceştia s-au autosesizat şi fac cercetări.

Întrebat dacă consideră că se va mai auzi de europarlamentari implicaţi în astfel de cazuri, Sebastian Bodu a spus că nu crede, mai ales după ce a urmărit ultimul material filmat publicat în cazul celui de-al patrulea eurodeputat, un spaniol, când şi-a dat seama că acolo totul este exagerat întrucât acestuia i s-a propus să facă parte dintr-un consiliu de administraţie.

Publicaţia britanică “Sunday Times” a susţinut recent că trei europarlamentari – slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser şi Adrian Severin – s-ar fi declarat dispuşi “să-şi vândă serviciile” contra unor sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby. Parlamentul European a decis să lanseze o investigaţie în urma informaţiilor apărute în cotidianul britanic. Adrian Severin a negat aceste acuzaţii şi a fost exclus din grupul socialist din Parlamentul European, în timp ce ceilalţi doi europarlamentari şi-au dat demisia. Ulterior, eurodeputatul spaniol Pablo Zalba Bidegain a fost filmat de reporterii britanici într-o discuţie similară.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă