20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSeara egalurilor

Seara egalurilor

Rezultate stranse in prima seara de meciuri din optimile de finala ale Ligii Campionilor, o singura echipa, Arsenal, reusind sa termine invingatoare.

Arsenal-Roma 1-0. Tinand cont de antecedentele nu tocmai fericite din deplasarile in Anglia, AS Roma a jucat cu frica si a preferat un sistem ultradefensiv, asezat pe doua linii, care a facut ca italienii sa nu poata contraataca decat foarte rar si destul de anemic. In aceste conditii, "tunarii" au avut in permanenta initiativa si numeroase ocazii de gol, dar, spre disperarea lui Arsene Wanger, nu au concretizat decat o singura data, in minutul 38, atunci cand Robin Van Persie a transformat un penalty acordat destul de usor de Claus Bo Larsen.
Inter-Manchester 0-0. Pe San Siro s-a vazut ca s-au intalnit doi dintre cei mai mari antrenori ai lumii. In prima repriza, Sir Alex Ferguson a inceput fara Rooney si Tevez, adica o formula de echipa care dadea impresia ca va incerca un joc mai putin ofensiv. Ei bine, Manchester United a atacat in permanenta in prima repriza, dar a ratat mult prea mult. Raspunsul lui Mourinho a venit dupa pauza. L-a scos pe Rivas, care prin jocul sau slab a ingreunat mult munca lui Chivu, si astfel, cu o aparare mult mai bine pusa la punct, Inter a putut sa iasa mai mult in ofensiva. Pana la final, nici o echipa nu a reusit sa marcheze, remiza alba consemnata lasand sanse egale de calificare ambelor combatante.

Lyon-Barcelona 1-1. Francezii au inceput in forta si au deschis scorul repede prin Juninho, care in minutul 9 a transformat spectaculos o lovitura libera. Francezii au continuat sa joace bine, dar, pana la pauza, chiar daca au mai avut ocazii, nu au reusit desprinderea pe tabela de marcaj. Imediat dupa pauza, Barcelona a apasat pe accelerator si aceasta dominare a fost concretizata in minutul 69 de Eto’o. In continuare, jocul a scazut in intensitate, sansele de gol au cam lipsit, remiza parand a conveni ambelor echipe.
Atletico Madrid-Porto 2-2. Rezultatul este unul mincinos, pentru ca lusitanii au dominat copios, au avut numeroase ocazii ratate, ba mai mult, au avut ghinionul sa primeasca un gol stupid la o gafa de incepator a portarului Helton. La oaspeti, Sapunaru a fost titular si a evoluat bine.

Azi se transeaza calificarea in UEFA
Destui romani sunt implicati azi in lupta pentru calificarea in optimile Cupei UEFA. sahtiorul lui Mircea Lucescu a reusit sa castige in tur cu 2-0, iar la Londra, Razvan Rat si coechipierii sai au sanse reale de un Tottenham, concentrata mai mult pe campionat si Cupa Ligii, si care va juca din nou fara multi titulari. Mult mai grea este misiunea lui Ladislau Boloni, care trebuie sa intoarca la Liege rezultatul dezastruos de la Braga, 0-3, in conditiile in care Standard este in pierdere de viteza.
Chiar daca a pierdut in tur la Florenta cu 1-0, Fiorentina lui Mutu nu uita ca anul trecut, tot in Cupa UEFA, s-a calificat dupa un meci mai slab acasa cu o victorie in Olanda, 2-0, la Einhoven, cu PSV. Ghioane si Cernat, dupa un 1-1 la Kiev, vor incerca victoria salvatoare la Valencia, iar Marica, dupa ce a dezamagit in meciul tur, spera sa i se mai dea o sansa si sa joace in meciul in care VfB Stuttgart va incerca sa se califice dupa ce saptamana trecuta a fost invinsa de Zenit la Sankt Petersburg, cu 2-1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă