21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSe restrictioneaza traficul pe Soseaua Kiseleff

Se restrictioneaza traficul pe Soseaua Kiseleff

Traficul rutier pe Soseaua Kiseleff va fi restrictionat in zilele de 29 noiembrie si 1 decembrie, dupa cum a decis, in sedinta extraordinara, Comisia Tehnica de Circulatie a Capitalei. Astfel, a fost aprobata solicitarea Ministerului Apararii Nationale privind restrictionarea circulatiei pentru pregatirea si desfasurarea activitatilor pentru sarbatorirea zilei nationale a Romaniei.

Pe 29 noiembrie, incepand cu ora 9, se va inchide circulatia in zona centrala a Soselei Kiseleff. Intre orele 10-12.40, se va restrictiona traficul pe Soseaua Kiseleff si pe strazile adiacente, intre Piata Presei Libere si Arh. Ion Mincu.
Pe 1 Decembrie, incepand cu ora 8, soferii nu vor mai avea voie sa circule pe zona centrala a Soselei Kiseleff, iar intre 8.30-13.30 se va restrictiona traficul pe Bd. Kiseleff si pe strazile adiacente, intre Piata Presei Libere si Str. Arh. Ion Mincu.
Traficul rutier va fi deviat pe urmatoarele rute ocolitoare: B-dul Maresal Averescu – B-dul Marasesti – Piata Presei Libere; Calea Dorobantilor – B-dul Aviatorilor – B-dul Beijing – T. Caranfil – B-dul Av. Serbanescu.

Trasee deviate pentru mijloacele RATB

Pe 29 noiembrie, liniile 131, 330 si 335 vor functiona pe traseele de baza intre Piata Romana, respectiv Barajul Dunarii si Piata Charles de Gaulle, apoi modificat in ambele sensuri, prin Bd. Aviatorilor, Nicolae Caranfil, Bd. Aerogarii, Sos. Bucuresti-Ploiesti pana la Aeroportul Baneasa. Linia 205 va circula pe traseul de baza intre Gara de Nord si intersectia dintre Bd. Ion Mihalache si Aviator Popisteanu, apoi modificat prin Bd. Expozitiei, Bd. Marasesti, Piata Presei Libere, Sos. Bucuresti-Ploiesti, apoi pe traseul de baza. Pe sensul spre Gara de Nord, din Piata Presei Libere, va functiona prin Bd. Marasesti, Bd. Expozitiei, Aviator Popisteanu, Bd. Ion Mihalache, Piata Victoriei, apoi pe traseul de baza.
Linia 282 va functiona pe traseul de baza intre Gara de Nord si intersectia dintre Sos. Alex. Ioan Cuza si Sos. N. Titulescu, apoi modificat in ambele sensuri prin Sos. N. Titulescu, Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Dorobantilor, Piata Dorobantilor, Av. Radu Beller (comun cu linia 182), apoi pe traseul de baza.
Linia 331 va circula pe traseul de baza intre Piata Romana si Piata Charles de Gaulle, apoi modificat in ambele sensuri prin Bd. Aviatorilor, Nicolae Caranfil, Bd. Aerogarii, Sos. Bucuresti-Ploiesti, Piata Presei Libere, Bd. Poligrafiei, apoi pe traseul de baza.
Linia 783 va functiona pe traseul de baza intre Piata Unirii si Piata Victoriei, apoi modificat in ambele sensuri prin Bd. Aviatorilor, N. Caranfil, Bd. Aerogarii, Sos. Bucuresti-Ploiesti, apoi pe traseul de baza.
Liniile 148, 261, 304, 443, 444, 446, 448, 449, 450, 451 si 476 vor functiona din Piata Presei Libere, in ambele sensuri, prin Bd. Marasesti pana la capul de linie Piata Presei.

Fasole cu costita si tuica pentru tot poporul

Bucurestenii vor manca pe saturate fasole cu costita si vor bea tuica fiarta pe 1 Decembrie, la sarbatoarea zilei nationale, organizata de edilii sectorului 2. Acestia le-au pregatit participantilor la festivitate 9.000 de portii de fasole cu costita afumata, pregatita ca la armata, si tuica fiarta, precum si un program special dedicat aniversarii a 88 de ani de la Marea Unire de la 1918.
Festivitatile vor incepe pe 1 Decembrie, la ora 11, in fata Centrului Administrativ al Sectorului 2, unde vor avea loc: salutul garzii de onoare, ridicarea drapelului si intonarea imnului de stat al Romaniei; defilarea plutoanelor Jandarmeriei Romane si Politiei Comunitare a sectorului 2 in acordurile fanfarei militare; un program demonstrativ prezentat de Politia Comunitara a sectorului 2; lansarea a o mie de porumbei spre cer si „Hora Unirii” in care se vor prinde toti participantii. Un moment deosebit va fi cel al demonstratiilor de acrobatie cu cai sustinut de cascadori profesionisti, imbracati in costume traditionale romanesti.
Punctul de atractie va fi, ca in fiecare an, meniul ostasesc cu fasole si tuica oferit tuturor bucurestenilor care se vor afla in zona Obor, unde vor fi instalate patru corturi. Pentru pregatirea meniului special, vor fi folosite: 900 kg de fasole, 500 kg de costita, 500 de litri de tuica, 180 kg de ceapa, 90 de litri de ulei, 282 de borcane de rosii in bulion, 21 kg de usturoi, piper si alte ingrediente speciale pentru o fasole cum se mananca doar in armata.
Aceeasi masa traditionala va fi servita in 11 corturi special amplasate in principalele parcuri sau intersectii: Parcul Circului; intersectia Bulevardului Carol I cu strada Paleologu; Gara de Est; Parcul Florilor din cartierul Pantelimon; Parcul Plumbuita din cartierul Colentina; Parcul Tolbuhin de pe strada Pache Protopopescu; Piata volanta Vatra Luminoasa din cartierul cu acelasi nume; Parcul Cinema Floreasca din cartierul Floreasca; Parcul Motodrom din cartierul Fundeni; Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului si Piata volanta Basarabia de pe Bulevardul Basarabia.

Ornamente cu leduri, in premiera in Capitala

Bucurestenii vor avea parte anul acesta de un iluminat de sarbatori la un nivel tehnic si artistic deosebit, noutatea principala fiind ornamentele cu leduri. In zona Piata Universitatii-Piata Romana au fost deja montate noi instalatii care vor atrage atentia trecatorilor: ornamente cu leduri, perdele luminoase montate in copaci, alte decoratiuni de sezon: stele inegale, fulgi si turturi. In Piata Universitatii este montat simbolul orasului de sarbatori: un brad din perdele luminoase ce incorporeaza ceasul Europa. Ghirlande de becuri colorate cu modele alternative au fost montate si in zonele: Fantana Miorita, Piata Presei Libere, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Piata Aviatorilor, Piata Aviatorilor, Piata Romana, Piata Victoriei, B-dul Lascar Catargiu si B-dul Regina Elisabeta. Iluminatul decorativ din acest an insumeaza peste 3.600 de figurine, 25.000 metri liniari de siruri policrome si peste 1.900 de perdele luminoase.

Festivitatile, decalate fata de programul initial

Festivitatile organizate de 1 Decembrie la Piata Universitatii vor incepe mai devreme decat au fost programate initial, au anuntat ieri edilii din Primaria Capitalei. Sarbatoarea va incepe la ora 17.40 cu intonarea imnului national, urmata de muzica reprezentativa a Armatei. La ora 18.05 se vor aprinde luminile ornamentale de sarbatori, bradul impodobit amplasat in centrul pietei, dupa care vor urma focurile de artificii. Manifestarile vor continua cu un minirecital al lui Ovidiu Lipan Tandarica si recitaluri folclorice ale artistilor din toate zonele tarii. De la ora 20, formatia Phoenix va sustine concertul de inchidere a spectacolului.

Cele mai citite

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă