9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialSe plateste alocatia de nou-nascut

Se plateste alocatia de nou-nascut

La Serviciul Alocatii si Ajutor Social din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, au fost inregistrate in cursul lunii trecute 253 de solicitari pentru acordarea alocatiei de nou-nascut. Mamicile a 246 de bebelusi vor beneficia de 195 RON, iar pentru celelalte sapte alocatia este in valoare de 186 RON, suma fiind diferita in functie de data la care s-a nascut copilul. Suma totala pentru plata alocatiilor se ridica la 49.272 RON.
Alocatia poate fi obtinuta in zilele de 29 si 30 iunie de la casieria DGASPC, din Drumul Taberei nr. 18, intre orele 11-15, cu buletinul de identitate al mamei si certificatul de nastere in original al copilului.
Alocatia de nou-nascut se acorda o singura data mamei copilului, cetatean roman, strain sau apatrid, cu domiciliul/resedinta in Romania, daca a depus o cerere in acest sens in termen de sase luni de la nasterea copilului. Dreptul poate fi solicitat de mama la Directia de Asistenta Sociala pe a carei raza teritoriala s-a nascut copilul sau pe a carei raza teritoriala domiciliaza mama. In cazul exercitarii dreptului de optiune pentru una dintre aceste institutii, se va prezenta adeverinta de nefigurare cu cerere in vederea acordarii alocatiei de la cealalta institutie.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă