4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialSe introduce rovinieta de o zi

Se introduce rovinieta de o zi

Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta de o zi pentru majoritatea autovehiculelor, tarifele urmand sa fie adoptate printr-o hotarare de Guvern. Exceptie fac autoturismele si vehiculele de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone.

Tariful taxei de drum pentru 24 de ore va varia in functie de masa autovehiculului intre 4 si 11 euro. Pentru vehiculele de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata intre 3,5 tone si 7,5 tone, precum si pentru cele de transport de persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune si maximum 23 locuri (inclusiv conducatorul auto), tariful va fi de 4 euro.

Cei care detin autovehiculele de transport marfa cu o masa situata intre 7,5 tone si 12 tone, dar si vehiculele pentru transportul persoanelor cu mai mult 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) vor plati pentru rovinieta sapte euro.

Valoarea tarifului pentru utilizarea retelei de drumuri va fi de 9 euro in cazul camioanelor cu o masa mai mare sau egala cu 12 tone si maxim trei axe, si de 11 euro pentru mijloacele de transport marfa cu masa totala mai mare sau egala cu 12 tone si cu minim patru axe.

Comisia Europeana ar putea declansa procedura de infringement fata de Romania in cazul in care tarifele la rovinieta de o zi nu vor fi aprobate. Asta pentru ca nu a transpus integral in legislatia nationala prevederile Directivei europene de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfa pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Cele mai citite

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă