9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialSe gandesc deja la semifinale

Se gandesc deja la semifinale

Croatia a invins la Klagenfurt, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa nationala a Poloniei, ajungand in sferturile de finala cu punctaj maxim. Desi Slaven Bilici a folosit mai multi jucatori de rezerva, echipa sa fiind deja calificata inaintea ultimei etape, Croatia nu a resimtit absenta unor titulari.

Selectionerul Slaven Bilici s-a declarat foarte optimist dupa victorie, afirmand ca echipa sa formidabila poate invinge pe oricine la Euro 2008. "Sunt mandru de echipa mea din mai multe motive. Nu suntem primii care castiga toate cele trei meciuri din grupa la Euro, dar nici nu sunt multe echipe care au reusit aceasta performanta. Jucatorii mei au fost fabulosi. Nu numai ca au fost curajosi, dar au jucat perfect din punct de vedere tactic si au aratat un inalt nivel tehnic. stiam ca baietii mei pot juca astfel. Victoria este meritata. Daca Boruc n-ar fi aparat atat de bine, am fi condus cu 2-0 la pauza", a declarat Bilici. Intrebat daca se gandeste deja la semifinale, Bilici a raspuns: "Suntem la un meci de semifinale, dar partida cu Turcia va fi dificila. Insa indiferent ce se va intampla, noi suntem o echipa mare. Cu putina sansa, pe care cred ca o meritam, putem invinge orice adversar".

Leo Beenhakker, selectionerul Poloniei, echipa care ar mai fi avut o sansa de calificare daca ar fi invins Croatia, a recunoscut ca formatia sa a avut o evolutie dezamagitoare si a estimat ca echipa Croatiei este principalul outsider la castigarea competitiei. "Suntem foarte dezamagiti. Am venit la Euro cu multe ambitii, legitime dupa ceea ce am aratat in preliminarii. Dar la acest turneu final nu am fost suficient de buni. Mai multi jucatori importanti nu au fost in cea mai buna forma. Nu este nici un secret, fotbalisti ca Smolarek, Lewandowski, Krzynowek pot mult mai mult decat au aratat", a afirmat Beenhakker. "Inca de la tragerea la sorti am spus ca formatia Croatiei este outsiderul numarul unu. Joaca in echipa, au multe talente individuale, jucatori fantastici. Daca selectionerul Slaven Bilici va continua sa ii faca sa joace ca si pana acum, croatii vor fi un adversar dificil pentru oricine".

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă