21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSe cerceteaza activitatea fostului reprezentant CE in Romania

Se cerceteaza activitatea fostului reprezentant CE in Romania

Conducerea Consiliului Judetean Constanta a sesizat forurile europene cu privire la modul in care au fost gestionate finantarile pentru proiectele „Pavilionul Expozitional” si cel legat de modernizarea Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta, demarate pe vremea cand la carma institutiei s-a aflat democratul Stelian Dutu.

Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, le-a spus social-democratilor prezenti la Conferinta Judeteana unde s-a prezentat raportul de activitate al organizatiei, cu bune si cu rele. In ce priveste Consiliul Judetean Constanta, analiza efectuata de presedintele institutiei a cuprins aspectele legate de cele doua proiecte a caror finantare a fost sistata ca urmare a interventiei fostului sef al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele. Dupa alegerile din 2004 conducerea aleasa a CJC a sistat lucrarile la Pavilionul Expozitional ca urmare a identificarii unor inadvertente intre executie si proiect. Nu dupa mult timp, Jonathan Scheele, in vizita la Constanta, a cerut finantatorului sa blocheze fondurile.

Memorii si sesizari

Aceeasi masura s-a aplicat si pentru proiectul ISPA, al carui beneficiar este RAJA Constanta. Conducerea CJC a sesizat conducerea statului, dar si forurile europene.
Efectul memoriilor si sesizarilor s-a materializat prin verificarile declansate de OLAF, for care are atributii similare Directiei Nationale Anticoruptie. „Hotul striga hotii!”, a afirmat Nicusor Constantinescu cand a trecut in revista activitatea sefului Delegatiei Europene la Bucuresti. Demersurile Consiliului Judetean Constanta au avut ca efect verificarea unor documente atat in ce priveste Pavilionul Expozitional, cat si RAJA.

Prea putini bani

In afara de faptul ca judetul este privat de investitii importante, Consiliul Judetean Constanta este, la randul sau, tinta atacurilor puterii. In proiectul de buget pe anul viitor, Constanta este printre putinele, desi este al doilea din tara in ordinea importantei si contributiei la bugetul de stat, care nu primeste fonduri suficiente. Social-democratii considera ca de pe urma acestei politici au de suferit doar cetatenii pentru ca nu vor putea beneficia de proiectele elaborate de conducerea judetului. Conducerea PSD Constanta considera ca, spre deosebire de alte zone, unde parlamentarii indiferent de culoare politica au obtinut fonduri pentru derularea diferitelor proiecte, cei de la malul marii sunt animati doar de adversitate politica, manifestare distructiva din toate punctele de vedere. Consecintele se rasfrang asupra electoratului, singurul care poate sa judece prestatia reprezentantilor in forurile de conducere ale tarii. Pe de alta parte, comportamentul politic se rasfrange asupra tuturor localitatilor din judet ai caror locuitori trebuie sa suporte capriciile oamenilor politici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă