20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSe adinceste misterul prostituatei din portbagaj

Se adinceste misterul prostituatei din portbagaj

Procurorii au primit ieri rezultatele examenului histopatologic, dar nu au anuntat o concluzie, desi anterior spusesera ca o vor face. Ei afirma ca din concluzii inca nu se poate spune nimic clar privind modul in care a decedat femeia. „Stim ca a fost vorba despre o moarte violenta, cauzata de asfixiere”, sustine purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunal. Nu este clar daca femeia a fost sufocata sau moartea a fost accidentala. Oamenii legii nu l-au incriminat inca pe soferul autoturismului in care a fost gasit trupul femeii. La audieri, acesta a declarat ca femeia a urcat pe scaunul din dreapta fata si ca nu mai tine minte cum a ajuns in portbagaj.

Femeia gasita moarta in portbagajul unei masini, in urma unui accident rutier, a suferit o moarte violenta, prin asfixiere. Aceasta este singura concluzie la care au ajuns procurorii dupa primirea rezultatelor examenului histopatologic. „Astazi am primit rezultatele examenului histopatologic. In mod cert, moartea a fost violenta, oarecum atipica, in sensul ca, prin presarea puternica a cailor respiratorii, s-a realizat inhibitia centrilor nervosi care controleaza respiratia. Acest fapt se poate datora fie unei lovituri suportate in contextul accidentului rutier, fie unei agresiuni intentionate. Insa acest fapt urmeaza a fi stabilit prin necropsia cadavrului femeii”, a declarat procurorul Carmina Pascal, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi.

Declaratii contradictorii

La inceputul acestei luni, in localitatea Sirca, a avut loc un accident rutier in care a fost implicat un autoturism marca Opel Agila condus de Ion Giurgiuveanu (69 de ani), din Tatarusi. In urma accidentului, politistii au descoperit in portbagajul autoturismului condus de Giurgiuveanu cadavrul Ralucai Mahmote, o femeie in virsta de 30 de ani, din Pascani.

Anchetatorii au precizat ca femeia era cunoscuta ca practica prostitutia, racolind soferi in zona localitatii Sirca. Trupul femeii a fost descoperit in mod intimplator de catre politisti, la aproximativ jumatate de ora dupa producerea accidentului rutier amintit. Oamenii legii au solicitat interventia medicilor de pe Ambulanta, insa manevrele de resuscitare nu au dat roade. Totusi, surse din cadrul anchetei au mentionat ca in momentul sosirii Ambulantei trupul femeii era cald inca. De la producerea accidentului si pina acum, oamenii legii l-au audiat pe Giurgiuveanu, dar acesta a dat declaratii contradictorii. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, barbatul a afirmat ca a luat-o pe femeie de pe drum, iar aceasta a urcat pe scaunul din dreapta soferului. In acelasi timp, Giurgiuveanu a mentionat ca nu stie cum a ajuns Raluca Mahmote in portbagajul autoturismului sau.

Pe de alta parte, oamenii legii detin informatii ca femeia a urcat in partea din spate a masinii si ca in momentul decesului a avut o postura „in oglinda” a pozitiei fetusului, adica statea ghemuita, probabil, pentru a nu fi vazuta in compania soferului.

Un atac de cord?

Totodata, anchetatorii sustin ca pina la aflarea rezultatelor necropsiei cadavrului nu pot trage vreo concluzie. „Necropsia va elucida daca victima a decedat din cauza accidentului rutier in care a fost implicata masina respectiva, daca a fost asfixiata sau daca a suferit un atac de cord, de exemplu, care sa duca la deces. Rezultatele necropsiei vor aparea dupa aproximativ o luna, astfel incit, acum, nu putem trage vreo concluzie daca a fost vorba despre comiterea vreunei infractiuni”, a adaugat purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi.

In cazul in care necropsia va scoate la iveala faptul ca accidentul rutier a dus la moartea femeii, soferul ar putea fi acuzat de ucidere din culpa. Daca se dovedeste ca aceasta a fost ucisa, anchetatorii vor cerceta si il vor acuza de omor pe cel considerat vinovat.

Totusi, oamenii legii nu exclud varianta potrivit careia femeia sa fi suferit de vreo afectiune care sa fi dus la deces.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...
Ultima oră
Pe aceeași temă