20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScumpire substantiala a costului apei la Piatra Neamt

Scumpire substantiala a costului apei la Piatra Neamt

Furnizorul de apa potabila din Piatra Neamt, Compania Judeteana Apa Serv SA, a depus documentatia necesara la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala pentru majorarea cu circa 20% a preturilor. Sperand ca va obtine acordul Autoritatii de Reglementare, Apa Serv intentioneaza sa supuna votului consilierilor judeteni, saptamana viitoare, proiectul de hotarare privind scumpirea apei potabile si a apei epurate.
Directorul general al Companiei Judetene Apa Serv, Ioan Pacala, sustine ca scumpirea este impusa de faptul ca, de la ultima majorare a pretului, in urma cu un an, toate celelalte utilitati s-au scumpit. La randul sau, Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, actionarul principal al societatii Apa Serv, a declarat ca scumpirea va fi singura pentru durata anului viitor, urmand ca la inceputul anului 2008 sa aiba loc, daca se va impune, o majorare substantiala a pretului apei.
Acum, un metru cub de apa potabila costa 11.700 de lei, urmand sa fie scumpit la circa 14.000 de lei. Pentru epurarea unui metru cub de apa, Apa Serv percepe 8.300 de lei, urmand sa-si majoreze pretul la 10.000 de lei, cu tot cu taxa pe valoare adaugata. Compania Judeteana Apa Serv furnizeaza apa potabila in Piatra Neamt si in zonele limitrofe si in orasul Bicaz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă