16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialScotland Yard a anihilat o bandă implicată în prostituţia infantilă

Scotland Yard a anihilat o bandă implicată în prostituţia infantilă

O bandă implicată în prostituţia infantilă, formată din trei femei şi un bărbat de origine iraniană, care s-au oferit să vândă virginitatea unor fete minore unor oameni de afaceri arabi foarte bogaţi, a fost arestată într-o operaţiune sub acoperire a Scotland Yard, după ce personalul de la un hotel de lux a informat poliţia, notează marţi publicaţia britanică Daily Mail, citată de Agerpres.

 

”Este un caz trist şi răscolitor”, a declarat Richard Martin, directorul Comandamentului pentru Exploatare Umană şi Criminalitate Organizată din cadrul Serviciului de Poliţie Metropolitan.

Una dintre femeile din bandă s-a prezentat la Jumeirah Carlton Hotel din Knightsbridge, în centrul Londrei, într-un BMW argintiu, pentru a oferi serviciile, într-o scrisoare scrisă de mână, proprietarului, în luna august. Membrii bandei, Fatima Hagnegat, Mahrookh Jamali şi Rasoul Gholampour sunt pasibili de pedeapsă cu închisoarea după ce au încercat să vândă virginitatea unor fete de 13 ani unor oamenii de afaceri arabi bogaţi, pentru suma de 150.000 de lire sterline.

În scrisoarea bandei se spunea: ”Am 12 fete cu vârsta între 14-20 de ani, din Marea Britanie. Am cheltuit bani pentru pregătirea acestui eveniment, cum ar fi o casă inchiriată pentru fete şi, de asemenea, toate cheltuielile necesare.”

Personalul hotelului îngrijorat a alertat imediat poliţia, care a reperat maşina şi numărul de telefon indicate în scrisoare la o adresă din Wigan, unde Fatima Hagnegat, 24 de ani, a locuit cu soţul ei, Rassoul Gholampour.

Anchetele au dezvăluit că o altă scrisoare asemănătoare fusese dusă la hotel, la o dată anterioară. Detectivii au schimbat apoi mesaje cu banda, sub pretextul că sunt potenţiali clienţi. Un ofiţer sub acoperire, cunoscut sub numele de ‘Cameron’, a telefonat la numărul de mobil furnizat în scrisoare pentru a întreba despre angajarea fetelor în numele unui client. El a vorbit cu mătuşa lui Hagnegat, Marohkh Jamali, 41 de ani, care i-a spus că ar putea organiza o petrecere pentru patru-cinci persoane în acea noapte, dacă se doreşte acest lucru. Jamali a afirmat că ar putea oferi fete din Iran, Anglia şi Europa de Est, cu vârsta curpinsă între 14 şi 20 de ani.

Ofiţerul a aranjat să se întâlnească cu Jamali, care i-a spus că unele dintre fete erau virgine şi pot fi puse la dispoziţia clientului său. I-a trimis prin e-mail fotografii cu o serie de fete şi i-a spus că-i va aduce cinci dintre ele la Londra, printre care şi două de 13 ani, aşteptând să primească o sumă între 50.000-150.000 de lire pentru fiecare.

Ofiţerul sub acoperire le-a arestat pe Jamali şi Hagnegat.

Cele şase victime, care fuseseră aduse la Londra din nord-vestul Angliei şi a căror identitate nu poate fi dezvăluită din motive judiciare, au fost duse într-un centru pentru victime. Ulterior, ele au descris modul în care au călătorit cu inculpaţii, pe baza înţelegerii că vor putea să câştige nişte bani, ‘dansând’ la o petrecere de oameni bogaţi. De abia mai târziu, la sosirea la Londra, li s-a spus că este posibil să li se ceară să facă sex cu bărbaţii.

Membrii bandei, toţi fără locuri de muncă şi de origine iraniană, au pledat vinovat luni, la Harrow Crown Court, pentru infracţiunile de trafic şi prostituţie. Hagnegat şi Jamali au recunoscut fiecare acuzaţia de concurs în scopul traficului de persoane în Marea Britanie pentru exploatare sexuală şi o a doua acuzaţie de control al prostituţiei pentru câştig. Gholampour, de 30 de ani, a pledat de asemenea vinovat pentru concurs la trafic de persoane în Marea Britanie în scopul exploatării sexuale. O a treia acuzaţie de concurs la organizarea prostituţiei unor minori va fi de asemenea la dosarul tuturor celor patru inculpaţi.

Procurorul Bill McGivern a declarat că tinerele nu au fost obligate să presteze servicii sexuale, dar au fost ‘forţate’ să le ofere după ce dansau pentru clienţi.

Cei patru membri ai bandei urmează să primească verdictul marţi.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă