24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialŞcolile doctorale au rămas fără acreditare. Ministrul Educației va emite un ordin...

Şcolile doctorale au rămas fără acreditare. Ministrul Educației va emite un ordin pentru autorizare provizorie

Şcolile doctorale din România au rămas fără acreditare în urma expirării termenului prevăzut într-o Hotărâre de Guvern care stipula că ele trebuie evaluate extern o dată la cinci ani pentru a fi acreditate, informează joi Ministerul Educației.

Această evaluare nu s-a făcut niciodată până în prezent. Ministerul anunță că va remedia problema prin emiterea unui ordin de autorizare provizorie, care va fi semnat de ministrul Educației.

Hotărârea de Guvern 681/2011, emisă pe vremea fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, afirma că "şcoala doctorală care după o perioadă de 5 ani de la ultima acreditare nu a trecut prin procesul de evaluare externă şi nu a fost reacreditată îşi pierde acreditarea".

Hotărârea de Guvern a fost completată ulterior şi de o metodologie publicată în timpul mandatului ministrului Cătălin Baba. Aceste norme nu au fost însă aplicate niciodată. Evaluarea şcolilor doctorale nu a avut loc, iar în august 2016 au expirat cei cinci ani de când a fost publicată HG 681/2011.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Contribuția Bucureștiului la PIB-ul național, în scădere la un minim al ultimului deceniu

Bucureștiul și-a redus semnificativ contribuția la PIB-ul național în 2023, ajungând la 29,4%, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, față de 37%...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Colectarea selectivă a deșeurilor: Un pas esențial către un viitor mai verde cu Sanito.ro

Într-o lume în care protejarea mediului înconjurător a devenit o prioritate globală, colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă un mod eficient și responsabil de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă