31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialScoli autorizate

Scoli autorizate

In perioada septembrie 2007-iunie 2008, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) a evaluat 467 de unitati de invatamant preuniversitar, 361 primind autorizatie provizorie de functionare.

Din totalul celor 467 de scoli din sistemul public si privat, ARACIP a autorizat functionarea provizorie a 337 de unitati de invatamant preuniversitar de stat si 24 din sistemul particular. Alte sapte unitati scolare din sistemul de invatamant privat au primit acreditare, ceea ce a facut sa devina parte a sistemului national de invatamant. Restul de 99 de unitati de invatamant preuniversitar de stat si particular sunt in procedura de autorizare/acreditare. Potrivit legislatiei, unitatile scolare autorizate provizoriu sunt obligate sa solicite acreditarea dupa incheierea unui ciclu de scolarizare in termen de cel mult doi ani de la data absolvirii primei promotii. In caz contrar, scolile in cauza sunt pasibile de sanctiune, in sensul de a li se ridica autorizatia de functionare provizorie.

De asemenea, pe parcursul autorizarii provizorii, unitatile de invatamant respective au obligatia sa transmita la ARACIP, dupa fiecare an de functionare, raportul anual de evaluare interna. Ulterior acreditarii, organizatiile furnizoare de educatie se vor supune periodic procedurii de evaluare externa. Informatii suplimentare privind procedurile de evaluare externa pentru autorizare/acreditare se pot obtine si de pe internet la adresa http://aracip.edu.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă