25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSchwartzenberg: Cererea insolvenţei este o procedură de reorganizare cu care Ghiţă este...

Schwartzenberg: Cererea insolvenţei este o procedură de reorganizare cu care Ghiţă este de acord

Elan Schwartzenberg a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că cererea insolvenţei iniţiată de Realitatea Media este o procedură de reorganizare judiciară cu care Sebastian Ghiţă, managerul companiei, este de acord., potrivit Mediafax.

Totodată, Elan Schwartzenberg a spus că procesul poate dura circa 3 ani.

Elan Schwartzenberg a mai declarat că nu doreşte falimentul Realitatea Media.

De asemenea, acesta a spus că Sebastian Ghiţă i-a propus un parteneriat pe care Schwartzenberg nu îl exclude din discuţie.

Trustul Realitatea Media şi-a cerut insolvenţa, primul termen stabilit de instanţă pentru analizarea acestei solicitări fiind 7 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti. Potrivit site-ului TB, dosarul a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Cererea insolvenţei nu presupune neapărat intrarea în faliment a unei companii.

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflicte între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat într-o conferinţă de presă că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă