27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialSchumacher si Alonso, la egalitate!

Schumacher si Alonso, la egalitate!

Pilotul echipei Ferrari, Michael Schumacher, considera ca weekendul trecut, in care a castigat MP de F1 al Chinei, a fost unul extrem, precizand ca momentul crucial al cursei a fost trecerea la pneurile de uscat. „A fost un weekend extrem. Am fost competitivi pe uscat, vineri, apoi am avut dificultati, sambata, in calificari, pe pista uda. In cursa, pneurile au functionat si am gasit momentul propice pentru a folosi pneurile de uscat si a castiga. Daca avem in vedere unde ne aflam acum ceva timp, faptul ca se aflam aici este un miracol. Va trebui sa asteptam ultima cursa pentru a cunoaste deznodamantul campionatului”.
Spaniolul Fernando Alonso (Renault), clasat pe locul doi, considera ca a ratat o oportunitate excelenta la cursa de la Shanghai. „Am avut un avans confortabil in primele 20 de tururi, dar pneurile erau foarte uzate si conditiile pistei deveneau delicate, pentru ca aceasta incepea sa se usuce. Am decis sa schimbam pneurile inainte si acest lucru s-a dovedit a fi o greseala. Am vazut ca Fisico (Giancarlo Fisichella) si Michael (Schumacher) si-au pastrat atunci pneurile si erau mai rapizi”.
Coechipierul lui Alonso de la Renault, Fisichella, considera ca locul trei obtinut la Shanghai este un rezultat bun pentru el si pentru echipa. „Terminand al treilea, trec in fata lui Massa in clasamentul pilotilor, in timp ce echipa conduce din nou in clasamentul constructorilor. Am luat startul cu cea mai mare cantitate de carburant fata de rivalii mei si primele tururi au fost dificile. Insa conditiile m-au ajutat cand circuitul s-a uscat”, a explicat Fisichella.
Inaintea ultimelor doua etape, Schumacher si Alonso sunt la egalitate de puncte, 116, primul avand avantajul unei victorii in plus in acest sezon. La constructori, lupta se da tot intre Renault si Ferrari, prima echipa avand un singur punct avans!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă