10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSchiorul surprins de avalansa in Muntii Fagaras a fost gasit mort

Schiorul surprins de avalansa in Muntii Fagaras a fost gasit mort

Schiorul surprins de avalansa in Muntii Fagaras, in apropiere de Balea Cascada, care era salvamontist in Rasnov, judetul Brasov, a fost gasit mort, duminica dimineata, de catre echipele plecate in cautarea lui, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, trupul salvamontistului din Rasnov a fost descoperit in zona Balea Cascada, ingropat in zapada la aproximativ un metru – un metru si jumatate.

"In aceasta dimineata (n.r. – duminica) am reluat cautarile impreuna cu colegii nostri din Brasov, iar in jurul orei 10.00 am reusit sa gasim trupul salvamontistului chiar pe axul avalansei, la vreo 250 de metri de locul in care a fost surprins. Trupul era chiar in margine, lipit de peretele avalansei. Si ieri (n.r. sambata) am cautat prin zona respectiva, dar zapada era extrem de grea si doar in aceasta dimineata l-am gasit", a spus Adrian David.

Potrivit sursei citate, trupul salvamontistului ramane, deocamdata, la locul unde a fost descoperit, urmand sa soseasca reprezentantii Politiei Sibiu, care vor face cercetare la fata locului si abia apoi trupul tanarului va fi adus la Balea Cascada.

La operatiunea de cautare au participat, duminica dimineata, aproximativ 50 de persoane, printre care si salvamontisti din judetul Brasov, colegi ai schiorului care a fost surprins de avalansa.

Potrivit salvamontistilor sibieni, tanarul de aproximativ 30 de ani facea parte din Serviciul Salvamont Rasnov, iar in grupul de sapte persoane impreuna cu care era tanarul se mai afla un salvamontist din judetul Arges.

Sambata seara, operatiunile de cautare a tanarului surprins de avalansa in Muntii Fagaras au fost sistate, din cauza intunericului.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, avalansa s-a produs, in Muntii Fagaras, la 1.500 – 1.700 de metri altitudine, iar cei sapte schiori se aflau la 1.300 de metri altitudine cand au fost surprinsi de zapada. Barbatul a fost surprins de avalansa, in jurul orei 13.00, la Balea Cascada, in timp ce schia.

David a spus ca accidentul a fost anuntat pe numarul 112 de o persoana care a vazut avalansa si momentul in care schiorul a fost complet ingropat in zapada.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă