7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialSchimbarea faianţei din jurul vasului de toaletă

Schimbarea faianţei din jurul vasului de toaletă

Dacă faianţa din jurul vasului dumneavoastră de toaletă este veche, fisu­rată sau de o culoare care nu se asortează cu noul vas de toaletă sau cu restul băii, vechile plăci de faianţă pot fi îndepărtate rapid şi simplu, iar plăcile noi pot fi montate la fel de simplu în jurul şi în spatele obiectelor sanitare deja existente.

O soluţie în acest sens este reprezentată de ferăstrăul compact Dremel DSM20, împreună cu ghidajul de tăiere pentru muchii DSM şi discul de tăiere pentru faianţă cu diamant Dremel DSM540, cu care puteţi tăia plăcile ceramice (inclusiv gresia porţelanată) la dimensiunea adecvată.

Pasul 1. Îndepărtaţi vechile plăci de faianţă cu ajutorul unei dălţi şi al unui ciocan, apoi utilizaţi şmirghelul pentru a netezi suprafaţa sau, dacă este necesar, tencuiţi peretele, deoarece aveţi nevoie de o suprafaţă plană pentru a putea monta plăcile de faianţă.

Pasul 2. Măsuraţi peretele şi plăcile de faianţă pentru a crea un plan pe care urmează să îl faianţaţi. Apoi identificaţi punctul central al pere­telui şi stabiliţi cum urmează să montaţi plăcile, pornind din centru către marginile exterioare/colţuri, pentru a putea tăia uniform plăcile de faianţă la ambele capete.

Pasul 3. Pentru a putea începe să aplicaţi plăcile de faianţă conform planului dumneavoastră, îndepărtaţi placa de acţionare, astfel încât să puteţi monta faianţa până în dreptul orificiului acesteia. Aplicaţi adeziv în mod uniform pe întreaga suprafaţă a peretelui. Apoi montaţi cu precizie noile plăci de faianţă utilizând distanţiere pentru a vă asigura că distanţa dintre acestea este mereu aceeaşi.

Pasul 4. Tăiaţi plăcile rămase pentru marginile peretelui, colţuri, suprafaţa din jurul orificiului plăcii de acţionare şi partea din spate a vasu­lui de toaletă cu ajutorul ferăstrăului, ghidajului de tăiere pentru muchii şi al discului de tăiere pentru faianţă.

Pasul 5. Montaţi plăcile de faianţă pe perete, conform schiţei dumneavoastră.

Pasul 6. Aplicaţi mortarul, iar după uscarea acestuia fixaţi cu şuruburi un suport pentru hârtie igienică sau aplicaţi unul cu prindere prin ventuze, pentru a nu mai fi nevoie să perforaţi peretele.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă