20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScene imprevizibile

Scene imprevizibile

Uneori, spectatorii de teatru asistă la scene incredibile, care nu fac parte din spectacol. Un astfel de episod s-a petrecut la reprezentaţia de pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini Galaţi cu piesa „Crimă la Howard Johnson”, de Ron Clark şi Sam Bobrick, jucat de o trupă din Bucureşti, din distribuţie făcând parte Mihai Bendeac, Emanuel Pârvu şi Diana Cavallioti. La finalul actului întâi, un individ a pătruns în scenă. La întrebarea „Tu cine eşti?”, intrusul a răspuns „Dumnezeu”, după care s-a adresat actriţei Diana Cavallioti cu replica „Deci tu trebuie să alegi între noi doi”. Întâmplarea părea să devină periculoasă şi în acel moment, actorul Mihai Bendeac a părăsit scena, urmat de actriţă. A intervenit maşinistul trupei aflate în turneu şi intrusul a părăsit scena rostind replica „Cred că ar trebui să plec şi eu”.

Tânărul e cunoscut pentru încercările de a intra la spectacolele teatrului. De această dată a profitat de faptul că sala era închiriată şi la o uşă erau impresarii din Bucureşti. Aşa a ajuns în culise. Recent, el a mai încercat să sară gardul la spectacolul susţinut de Tudor Gheorghe. Anul trecut, la teatrul din Galaţi a mai fost un incident ieşit din comun, o spectatoare fiind scoasă cu forţa din teatru, după ce a vociferat spre scenă.

Mascalzone!

Acest episod aminteşte un altul, petrecut în urmă cu peste un deceniu, la Teatrul Muzical din Galaţi. S-a întâmplat la premiera cu „Tosca”, de Puccini, reprezentaţie pusă în scenă de regizorul italian Giuseppe Visciglia, care se stabilise la Galaţi.

În timpul premierei, regizorul ieşise în hol, din cauza emoţiilor sau la o ţigară. La un moment dat uşile batante au fost deschise cu furie, date de perete, iar în sală a pătruns nervos regizorul, care nemulţumit de falsările interpretului Ion Frigioiu, ce juca rolul lui Cavaradosi şi avea o voce de excepţie dar tocmai în seara premierei nu era „în voce”, i-a strigat interpretului: un „Mascalzone”, urmat de o tiradă în italiană. Spectacolul a fost fost întrerupt şi reluat după o mică reconciliere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă