25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialScenariu de război naval: căutare de submarine, distrugeri de mine şi trageri...

Scenariu de război naval: căutare de submarine, distrugeri de mine şi trageri de luptă

Aproape întreaga flotă de război a României, cu peste 1100 de oameni la bord, participă în zilele următoare la un exerciţiu în apele româneşti şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Exerciţiul Forţelor Navale Române, primul de o asemenea amploare, se derulează în perioada 22 – 28 mai sub numele “Romanian Trident Poseidon 2015”. La exerciţiu participă fregate, dragoare maritime, corvete, nave purtătoare de rachete, remorchere maritime, nave de intervenţie cu scafandri, precum şi elicoptere Puma Naval, anunţă Statul Major al Forţelor Navale.

Citeşte şi: Ce nave de război vrea să cumpere România

     Alături de forţele navale româneşti se vor afla nave din Bulgaria şi SUA, precum şi forţe aparţinând Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene, ISU Dobrogea, Gărzii de Coastă, Grupului Servicii Petroliere şi Direcţiei Medicale.
     

Scenariul exerciţiului “Romanian Trident Poseidon 2015” presupune o colaborare interdepartamentală în situaţii de răspuns la criză. Vor fi executate exerciţii de interdicţie maritimă, de căutare şi descoperire submarine, proceduri de identificare şi urmărire ţinte aeriene, exerciţii de luptă împotriva minelor marine, exerciţii de luptă la suprafaţă şi trageri de luptă pe mare, precum şi exerciţii de remorcare a unei nave avariate. 

Citeşte şi: Rusia aduce în Marea Neagră șase submarine Varshavianka, varianta modernizată a submarinului românesc Delfinul     

În cadrul exerciţiului “Romanian Trident Poseidon 2015” vor fi evaluate şi certificate structurile Forţelor Navale Române nominalizate pentru pachetul de forţe NATO Response Force  (NRF) 2016 – fregata Regina Maria, dragorul maritim 30, o grupă de scafandri EOD şi ofiţeri de stat major.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

FOTO&VIDEO. Cinci ani de la incendiul de la Catedrala Notre Dame

La cinci ani după un incendiu devastator, restaurarea catedralei Notre Dame este aproape finalizată. Tot la Paris, în vara aceasta, urmează Jocurile Olimpice. În seara...
Ultima oră
Pe aceeași temă