21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScaner special pentru detectarea bombelor si a armelor pe aeroporturi

Scaner special pentru detectarea bombelor si a armelor pe aeroporturi

Expertii britanici au creat un scaner de ultima generatie care poate detecta materiale explozibile si arme ascunse de hainele si bagajele teroristilor pe aeroporturi.

Sistemul, realizat de specialistii de la Universitatea din Manchester, poate identifica obiecte precum cutite si materiale explozibile ascunse de calatori, permitand echipelor de securitate sa actioneze rapid inainte ca acestia sa se apropie de aeronave, relateaza cotidianul Daily Telegraph, citat de Mediafax.

"De indata ce va fi dezvoltat eficient, dispozitivul nostru va costa numai cateva mii de lire si va putea fi instalat sub covoare sau sub pardoseala in aeroporturi pentru a detecta bombe fara a fi folosite radarul sau camerele", a declarat profesorul Wuqiang Yang, seful echipei de experti.

"Totodata el are capacitatea de a asimila caracteristicile noilor substante periculoase folosite de teroristi, incluzand explozibili si alte arme neconventionale", a continuat Yang. Dispozitivul, care a trezit interesul agentiilor de securitate din Statele Unite, este testat la aeroportul Dallas Fort Worth.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă