16.6 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialScandaloasele acuzaลฃii ale senatorului ลžova la adresa unei jurnaliste

Scandaloasele acuzaลฃii ale senatorului ลžova la adresa unei jurnaliste

Cazul jurnalistei ­acuzate de senatorul Dan ลžova de defฤƒimarea ­României se dezumflฤƒ pe zi ce trece, în condiลฃiile  în care politicianul  nu a ­prezentat ­dovezi care sฤƒ-i susลฃinฤƒ afirmaลฃiile.

Senatorul PSD Dan ลžova a acuzat-o pe jurnalista Carmen Valica de la Radio România Actualitฤƒลฃi de faptul cฤƒ ar fi defฤƒimat România deoarece, într-o întrebare adresatฤƒ purtฤƒtorului de cuvânt al comisarului european pentru ­Justiลฃie, Vivienne ­Reding, a inserat informaลฃia falsฤƒ ­potrivit cฤƒreia la ­BucureลŸti ar fi urmat arestarea unor judecฤƒtori de la Curtea ­Constituลฃionalฤƒ. Astfel, spune ลžova, comisarul ­european a ajuns sฤƒ acuze ­noua putere de la BucureลŸti de abuzuri.

CITEลžTE ลžI EXCLUSIV. Purtฤƒtorul de cuvânt al Comisarului Viviane Reding despre acuzaลฃiile lui Dan ลžova: „Este absurd sฤƒ faci un jurnalist responsabil pentru o poziลฃie a Comisiei Europene“

Senatorul nu a prezentat probe care sฤƒ susลฃinฤƒ acuzaลฃiile sale la adresa jurnalistei; a anunลฃat doar cฤƒ deลฃine o înregistrare pe care însฤƒ nu a fฤƒcut-o publicฤƒ pânฤƒ asearฤƒ. Senatorul ลžova a anunลฃat cฤƒ jurnalista Valica va fi chematฤƒ în România ลŸi cฤƒ se va declanลŸa o anchetฤƒ ­împotriva ei. Mai multe organizaลฃii neguvernamentale, precum ­Expert Forum, Freedom ­House, Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch – Agenลฃia de ­Monitorizare a Presei ลŸi Centrul Român pentru Politici Europene au reacลฃionat împotriva acestor procedee de intimidare a presei, solicitând senatorului sฤƒ facฤƒ publicฤƒ înregistrarea. „În lipsa acestor probe, considerฤƒm cฤƒ afirmaลฃiile senatorului PSD constituie un act de ameninลฃare ลŸi intimidare la adresa jurnaliลŸtilor ลŸi/sau o tentativฤƒ de discreditare a declaraลฃiilor critice ale comisarului european pe Justitie privind situaลฃia provocatฤƒ de practicile noii puteri. Astfel de practici trebuie sฤƒ atragฤƒ demisia sa din funcลฃia de senator”, se aratฤƒ într-un comunicat semnat de aceste ONG-uri.

Cum s-a propagat scandalul

De joi, afirmaลฃiile senatorului Dan ลžova au fost preluate de mai multe publicaลฃii online ­care, la rândul lor, au adus acuzaลฃii grave corespondentei RRA, afirmând cฤƒ aceasta ar putea fi anchetatฤƒ penal de autoritฤƒลฃile române pentru faptele incriminate de Dan ลžova.

Carmen Valica a fost chematฤƒ în ลฃarฤƒ de conducerea Societฤƒลฃii Române de Radiodifuziune (SRR), iar luni urmeazฤƒ a avea prima înfฤƒลฃiลŸare în faลฃa conducerii instituลฃiei. Surse din cadrul SRR spun cฤƒ au fost rechemaลฃi în ลฃarฤƒ mai mulลฃi corespondenลฃi externi care nu s-au grฤƒbit sฤƒ apere imaginea noii puteri din România. ­Înainte de SRR, Carmen Valica a lucrat pentru prestigiosul post de radio BBC.

Ce spune ziaristul acuzat

Contactatฤƒ de RL, Carmen Valica (foto) a declarat: „Nu existฤƒ o astfel de înregistrare aลŸa cum a anunลฃat-o domnul ลžova, pentru simplul motiv cฤƒ eu nu am pus aceastฤƒ întrebare. Eu am întrebat dacฤƒ se va mai face vreo analizฤƒ despre situaลฃia din România, având în vedere cฤƒ domnul Victor Ponta a dat asigurฤƒri cฤƒ judecฤƒtorii de la ­Curtea Constituลฃionalฤƒ nu sunt în pericol ลŸi chiar ลŸi USL a dat un comunicat în acest sens. Purtฤƒtorul de cuvânt al doamnei Reding mi-a spus cฤƒ analiza nu mai are obiect, dar cฤƒ vor urmฤƒri cu atenลฃie ce se întâmplฤƒ în România”.

Ce spune ลžova

Senatorul PSD a mai fฤƒcut o gafฤƒ ieri când a declarat la Realitatea Tv cฤƒ, de fapt, a preluat afirmaลฃiile respective de pe un site.

Surse bine informate spun însฤƒ ca senatorul Sova a avut acces la sistemul de comunicatii secrete din Radio – TRANSTEL, sistem securizat cel mai probabil de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si folosit si de serviciile secrete romanesti.

Informatiile pe acest sistem au fost transmise de la Bruxelles cel mai probabil de un ofiter de informatii, care le-a transmis intentionat  eronat (asculta  inregistrarea), in graba lui de a se face util noii puteri reprezentate de USL. Informatiile transmise prin acest sistem sunt secrete de stat. Intrebare: cum a avut acces senatorul SOVA la informatiile transmise prin TRANS TEL?

Atacul împotriva judecฤƒtorilor

Reamintim cฤƒ, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a decis cฤƒ legea votului uninominal pur ( prin care puterea actualฤƒ ลŸi-ar fi asigurat o majoritate parlamentarฤƒ de circa 70%) este neconstituลฃionalฤƒ, liderii USL au anunลฃat schimbarea unor judecฤƒtori constituลฃionali, deลŸi nu existฤƒ pârghii legale pentru astfel de demersuri.

 

Cele mai citite

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. รŽncฤƒlzirea centralizatฤƒ revine la putere

รŽn Europa se urmฤƒreศ™te eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului ศ™i a poluฤƒrii Directorul general al Electrocentrale Bucureศ™ti, Claudiu Creศ›u, a declarat cฤƒ รฎncฤƒlzirea centralizatฤƒ...

Bugetul AFM cu destinaศ›ia Oltenia, epuizat รฎn puศ›in peste un minut

Bugetul AFM cu destinaศ›ia Oltenia a fost epuizat รฎn mai puศ›in peste un minut, fiind rezervat รฎn urma รฎnscrierii a 6.640 de persoane fizice. Bugetul...

Primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasฤƒ a fost aprobat

Administraศ›ia SUA pentru Alimente ศ™i Medicamente (FDA) a aprobat recent primul vaccin antigripal care poate fi administrat fฤƒrฤƒ a fi nevoie de un furnizor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ