19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScandal Samsung: Zeci de copii abuzaţi în fabricile companiei

Scandal Samsung: Zeci de copii abuzaţi în fabricile companiei

După Apple, a venit rândul companiei Samsung să devină ţinta unor critici internaţionale din cauza condiţiilor de lucru pe care le au de îndurat muncitorii din China care asamblează gadgeturile companiei, informează Realitatea.net.

O organizaţie de apărare a drepturilor copiilor din China a publicat un raport în care arată că în fabricile HEG Electronics, care produc gadgeturi pentru compania Samsung, zeci de copii cu vârste mai mici de 16 ani lucrează în condiţii îngrozitoare, scrie gizmodo.com.

Copiii lucrează în aceleaşi condiţii ca adulţii, însă primesc salarii cu 70% mai mici. Mai mult, angajaţii minori sunt nevoiţi să realizeze adeseori sarcini periculoase care duc la accidentări şi sunt bătuţi de multe ori de managerii fabricii.

Un exemplu este cel al elevei Wu Xiaofang, în vârstă de 14 ani. În luna aprilie s-a acidentat în timp ce mergea de la dormitorul ei la fabrică şi nu a mai putut lucra câteva zile. Reprezentanţii fabricii au refuzat să o ducă la spital pentru a primi îngriiri medicale, ba chiar i-au tăiat din salariu zilelele în care nu a lucrat. Două luni mai târziu, fata a fost concediată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă