17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal in Parlament: Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata

Scandal in Parlament: Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata

Sedinta de plen a Camerei consacrata dezbaterii raportului Udrea a fost suspendata, marti, dupa ce Roberta Anastase a anuntat, la finalul discursului ministrului Turismului, ca se va trece la votul final pentru o serie de legi, ceea ce a provocat reactii din partea PNL si PSD, informeaza Mediafax.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a votat, marti, in unanimitate proiectul de hotarare referitor la raportul comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, a declarat secretarul Camerei Dumitru Pardau (PDL).

 

"Cele doua grupuri parlamentare au decis sa nu respecte programul de lucru aprobat, care prevedea ca la aceasta ora sa avem vot final. Va fi reprogramat saptamana viitoare, din nou, prin acordul Biroului Permanent cu liderii de grup. Regulamentul spune ca modificarea ordinii de zi se poate face doar in cazuri exceptionale", a spus presedintele Camerei Deputatilor dupa suspendarea sedintei.Primul articol din proiectul de hotarare precizeaza faptul ca propunerile si concluziile formulate in raportul comisiei de ancheta in cazul Udrea sunt aprobate de Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului de hotarare, Camera Deputatilor solicita Curtii de Conturi, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, BNR si Guvernului Romaniei sa intreprinda actiunile si sa ia masurile ce se impun cu privire la faptele semnalate in raportul comisiei de ancheta privind cazul Udrea.

Un alt articol din acest proiect de hotarare care va fi supus votului plenului Camerei precizeaza ca in termen de 30 zile autoritatile sesizate vor informa Biroul Permanent al Camerei cu privire la masurile adoptate.

De asemenea, potrivit proiectului de hotarare, Camera urmeaza sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la faptele semnalate in raportul comisiei de ancheta Udrea si solicita comisiei juridice a Camerei sa intocmeasca un raport privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrului turismului Elena Udrea "pentru faptele care fac obiectul raportului comisiei de ancheta", se precizeaza in proiectul de hotarare.

Raportul comisiei juridice va fi depus la Biroul Permanent in termen de 15 zile, se mentioneaza in proiectul de hotarare.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Udrea a fost infiintata in luna iulie la propunerea PNL si a PSD. Reprezentantii PDL au refuzat sa participe la lucrarile acestei comisii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă